Doi angajaţi, surprinşi de producerea unui arc electric, la CET Govora. În ce stare sunt salariaţii

Doi angajaţi, surprinşi de producerea unui arc electric, la CET Govora. În ce stare sunt salariaţii

CET Govora - Centrala Electrică de Termoficare de la Vâlcea Foto Adevărul

Un accident de muncă a avut loc joi după-amiaza, 10 iunie, pe platforma chimică de la Râmnicu Vâlcea. Doi angajaţi ai Centralei Electrice de Termoficare au ajuns în stare critică la spital cu arsuri grave pe corp.

Doi angajaţi care încercau să schimbe nişte siguranţe într-un tablou trifazic dintr-o staţie de transformare a energiei electrice au fost victimele unui scurt-circuit. S-a declanşat o flamă, în urma căreia unul dintre muncitori, un bărbat de 51 de ani, a suferit arsuri pe mare parte a corpului, iar celălalt, de 24 de ani, pe mâini.
 
Nu este vorba despre electrocutare, susţin specialiştii. „S-a întâmplat la fel ca la o priză, spre exemplu, la care umbli fără să verifici. Aşa a fost şi în cazul lor, au scăpat prima dată, iar a doua oară i-a prins flama”, au explicat specialiştii consultaţi de „Adevărul”.
 
Referitor la acest incident, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au menţionat: „Angajaţii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi astăzi (10 iunie - n.r.), în jurul prânzului, pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane surprinse de producerea unui arc electric într-o staţie de transformare a energiei electrice, din cadrul unei societăţi comerciale de pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea”. 
 
Aceeaşi sursă a mai precizat şi care este starea victimelor: „În urma accidentului cele două persoane au suferit arsuri: una în proporţie de circa 50%, iar cealaltă arsuri la un membru superior. Pentru salvarea celor două persoane, la faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD şi o ambulanţă SAJ. După acordarea de îngrijiri medicale preliminare cele două persoane au fost transportate la UPU Vâlcea pentru îngrijiri suplimentare. În acelaşii timp, la locul producerii accidentului s-a declanşat o anchetă pentru a stabili toate împrejurările în care a avut loc accidentul”.
 
Legat de această anchetă, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, Ion Tănăsoiu ne-a explicat că aceasta va fi realizată de societatea la care s-a produs evenimentul: „Caracterul evenimentului se stabileşte după ce se face cercetarea. Dar, dat fiind faptul că s-a produs în timpul programului de lucru, că angajaţii efectuau sarcini de muncă şi lucrau la un echipament din incinta societăţii, cel mai probabil este vorba despre un accident de muncă. Cercetările, în acest caz, având în vedere că este vorba de mai puţin de trei angajaţi, vor fi efectuate de societatea angajatoare, pentru a stabili cauzele şi împrejurările, în prima fază. Apoi, în funcţie de cei care se fac responsabili de reglementările legale încălcate, de ce măsuri se impun pentru prevenirea producerii unor evenimente similare şi respectiv caracterul evenimentului, ancheta va fi continuată, poate, de alte instituţii abilitate, dacă va fi cazul”. 

În cazul victimei cu arsuri mai grave s-a luat decizia de a fi transferată cu elicopterul SMURD la un spital din Iaşi.
 

Vă mai recomandăm şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările