Directorii spitalelor din Vâlcea, avertizaţi: Cine depăşeşte numărul de internări prevăzut în contractul cu Casa de Sănătate plăteşte!

Directorii spitalelor din Vâlcea, avertizaţi: Cine depăşeşte numărul de internări prevăzut în contractul cu Casa de Sănătate plăteşte!

Conducerea CJAS spune că în acest an va creşte numărul internărilor de o zi. Foto Adevărul

Prevederi stricte în contractul-cadru pe care managerii spitalelor din Vâlcea urmează să-l semneze cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), până la sfârşitul acestei luni. Managerii vor suporta toate cheltuielile suplimentare survenite ca urmare a nerespectării contractului, cel puţin asta rezultă din declaraţiile recente ale directorului CJAS Vâlcea, Alin Voiculeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reglementărilor în vigoare, directorii spitalelor vor fi nevoiţi să accepte un anumit număr de internări. În cazul în care la un spital se internează un număr mai mare de persoane decât cel prevăzut în contractul-cadru, managerii vor fi buni de plată, căci statul nu va deconta un leu în plus.

„În acest moment vorbim despre o sumă fixă, vom stabili un număr de internări exact la fiecare spital. Ce este peste acest număr de internări este strict răspunderea spitalului, internările se vor face doar pe răspunderea managerului şi directorului medical”, declară şeful CJAS Vâlcea.

În acest an, CJAS Vâlcea trebuie să împartă 8,6 milioane de lei spitalelor din judeţ care vor semna contractul cadru pe 2014. Din această sumă, aproximativ 6 milioane de lei vor reveni, lunar, Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Fondurile sunt însă insuficiente, iar spitalele vor avea bugetul asigurat doar până în octombrie. Cei mai puţini bani i va primi şi în acest an Spitalul Orăşenesc Brezoi, al cărui buget lunar nu va depăşi 250 000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările