Cum a motivat o mamă minoră fuga din spital cu bebeluşul ei infectat cu SARS-CoV-2

Cum a motivat o mamă minoră fuga din spital cu bebeluşul ei infectat cu SARS-CoV-2

Minoră cu copil - imagine generică Foto Doctorul zilei

Incidentul s-a petrecut la finele acestei săptămâni în judeţul Vâlcea. O mamă de 16 ani s-a dus la urgenţe cu un bebeluş de doar două luni, iar după internare a plecat fără acordul cadrelor medicale.

Vineri seara, 17 septembrie, un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a sunat la 112 pentru a anunţa că o minoră a părăsit incinta spitalului împreună cu bebeluşul ei confirmat cu SARS - CoV-2. 
 
Imediat, poliţiştii au plecat în căutarea acestora. S-a descoperit că mămica s-a întors acasă, la Brezoi, o localitate aflată la 40 kilometri depărtare de spitalul din Râmnicu Vâlcea, în care venise cu micuţa, punând astfel în pericol pe toţi cei cu care a intrat în contact. 
 
Întrebată de ce a fugit din spital, adolescenta le-a povestit oamenilor legii că s-a dus la spital pentru că fetiţa de două luni avea febră mare. În ciuda acestui aspect, a optat să meargă la Râmnicu Vâlcea, deşi există spital şi în localitatea de domiciliu. 

Apoi însă a decis să plece acasă, fără acordul cadrelor medicale, pe motiv că medicii nu-i făceau mai nimic copilului care plângea necontrolat. 

Este foarte probabil ca şi mămica să fie infectată cu acelaşi virus, deşi autorităţile nu au menţionat nimic despre acest aspect, nici dacă a fost testată, nici dacă a refuzat să facă acest lucru.
 
În final, mama minoră a fost de acord să fie reinternată împreună cu sugarul, fiind transferată la Spitalul Horezu, unde există o secţie materno pentru COVID. S-a ales însă cu un dosar penal. 
  
„La data 17 septembrie, în jurul orei 20:00, un medic din cadrul unei unităţi medicale din Râmnicu Vâlcea a sesizat faptul că o minoră din oraşul Brezoi a părăsit incinta spitalului împreună cu bebeluşul ei, confirmat pozitiv cu virusul SARS - CoV-2.
 
Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că minora s-a deplasat la adresa de domiciliu, pe motiv că ar fi aşteptat foarte mult la spital. Poliţiştii au luat legătura cu aceasta, care a fost de acord să meargă la spital în vederea lămuririi situaţiei medicale a fetiţei sale, ulterior fiind internată la spital. În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a menţionat reprezentanta IPJ Vâlcea, Georgiana Stancu, despre acest caz. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările