Chiar dacă rata de infectare cu SARS-CoV-2 se apropie de 4 la mie, creşele dintr-un oraş vor fi redeschise

Chiar dacă rata de infectare cu SARS-CoV-2 se apropie de 4 la mie, creşele dintr-un oraş vor fi redeschise

În Râmnicu Vâlcea s-a decis redeschiderea creşelor deşi incidenţa de infectare cu SARS - CoV-2 se apropie de 4 la mia de locuitori; Foto Adevărul

Autorităţile din Râmnicu Vâlcea au anunţat că de luni, 16 noiembrie, vor redeschide toate creşele pe care le au în administrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Vâlcea a depăşit pragul de 3 la mie rată de infectare cu virusul SARS - CoV-2. 

Potrivit ultimei raportări, în 25 de localităţi incidenţa este de mai mare de trei cazuri la mia de locuitori. Printre acestea şi reşedinţa de judeţ: Râmnicu Vâlcea, unde de mai multe săptămâni, s-a trecut la „scenariul roşu”, fiind închise toate şcolile şi grădiniţele, încă din luna octombrie.

Cu toate acestea, autorităţile publice locale au decis redeschiderea creşelor din subordine, de la jumătatea lunii noiembrie.

Din informaţiile raportate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 6.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS - CoV-2 şi s-au înregistrat 62 de decese.

Miercuri, 11 noiembrie, în spitalele din Vâlcea erau internate 192  persoane confirmate pozitiv, dintre care 135 cu forme medii, 41 asimptomatice şi  cu forme uşoare ale infecţiei, iar 16 internate în Secţia ATI. 

La nivel de judeţ sunt active 55 de focare în: centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice. Numai în ultimele 24 de ore, au fost internate nouă persoane din cele 150 confirmate pozitiv cu virusul SARS - CoV-2. 

Pentru restul s-a luat fie decizia carantinării, fie a izolării la domiciliu, alături de alte 40 de persoane considerate contacţi direcţi ai persoanelor depistate pozitiv. În acest moment, 1.874 de vâlceni se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată ori în izolare, după ce în urma anchetei epidemiologice s-a decis decizie de prelungire a acestei măsuri. 

Iată şi explicaţia care stă la baza hotărârii autorităţilor locale de redeschidere a creşelor: „Primăria Râmnicului a luat decizia ca începând de luni, 16 noiembrie, toate creşele din subordine să fie deschise. În cele opt unităţi sunt aşteptaţi 339 de copii, fapt care va veni în sprijinul multor familii de râmniceni.  

În zilele următoare se vor lua toate măsurile astfel încât activitatea în aceste unităţi să se desfăşoare cu respectarea tuturor normelor de siguranţă valabile la acest moment.” 
 
Creşele din Râmnicu Vâlcea au fost închise în 28 octombrie, pentru două săptămâni, în urma deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. au mai precizat autorităţile.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările