Calvarul de pe Valea Oltului şi Dealul Negru continuă. Cozile disperării s-au mutat din Vâlcea în Sibiu FOTO

Calvarul de pe Valea Oltului şi Dealul Negru continuă. Cozile disperării s-au mutat din Vâlcea în Sibiu FOTO

Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boiţa - Veştem tot pe DN7 Foto Marius Firtonea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că vor fi deschise alte şantiere pe unele dintre cele mai importante artere rutiere din ţară, printre care DN 7 / E 81, în judeţele Vâlcea, Argeş şi Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada Rusaliilor, 11 - 13 iunie, pe DN7 / E81, TIR-urile şi toate autovehiculele cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate transportului de persoane, nu vor circula între Piteşti şi Sibiu, pe Dealul Negru şi Valea Oltului: Piteşti (intersecţia DN7 cu DN7C) - Râmnicu Vâlcea - Veştem (intersecţia DN7 cu DN1). Restricţiile sunt valabile în ambele sensuri: sâmbătă, 11 iunie, în intervalul orar 16:00 - 22:00, iar duminică şi luni, 12 respectiv 13 iunie, între orele 6:00 şi 22:00. 
 
 
Tranzitul pe Valea Oltului s-a dovedit pentru mai bine de o lună o misiune imposibilă, după demararea lucrărilor de reparaţii la Viaductul Poştei, de la intrarea / ieşirea sudică din Defileul Oltului, lângă Călimăneşti - Vâlcea, care s-au finalizat joi seara, 9 iunie, cu şase zile înainte de termenul final anunţat. Practic din acest weekend s-au ridicat toate restricţiile de circulaţie în zonă. 

Se va lucra în continuare la infrastructura podului, fără ca acest lucru să îngreuneze în vreun fel tranzitul la intrarea/ ieşirea dinspre Vâlcea în defileu.
 
Dar traficul de coşmar s-a mutat deja în extremitatea opusă a defileului, la Sibiu, în zona Boiţa - Veştem, unde timp de o jumătate de an se vor executa lucrări pe porţiunea cuprinsă între kilometrul 246 şi kilometrul 251. Acest sector de drum va face legătura dintre DN7 şi Autostrada Sibiu – Piteşti, primul lot.
 
Iar dacă circulaţia pe Valea Oltului, cu excepţia Rusaliilor şi a altor sărbători, va rămâne deschisă traficului greu, pe cealaltă porţiune de DN7 / E81, dintre Vâlcea şi Argeş, autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone nu vor circula mai toată vară. 
 

Cozilele disperării pe Valea Oltului s-au mutat din Vâlcea în Sibiu

 
Drumarii au demarat lucrări în zona Boiţa - Sibiu, la intersecţia dintre DN 7 şi DN 1, dar şi la nodul rutier cu A1, de la km 250. Aici, la finele lunii mai s-a început pregătirea - frezarea şi plombarea - pentru aşternerea unui covor asfaltic pe DN 7, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Veştem şi localitatea Boiţa. 
 
Iar de joi, 9 iunie, au început lucrările de consolidare a drumului naţional / european, între km 246+500 şi km 251+025, în apropiere de Boiţa. Lucrări pe câte o jumătate de cale se vor executa pe sectoare de 200 - 300 metri, circulaţia desfăşurându-se alternativ, pe un singur fir, dirijată pe timp de zi cu piloţi de circulaţie şi cu semnalizare provizorie, iar pe timp de noapte cu semafoare.
 
Din informările CNAIR reiese că restricţii de circulaţie pe DN7 / E 81, în luna iunie, pe Valea Oltului, vor mai fi şi în zona Râul Vadului, la km 239, în judeţul Vâlcea, dar şi în alte zone. 
 

TIR-urile au interzis pe Dealul Negru mai toată vara

 
De asemenea, au început lucrările de consolidare pe Dealul Negru, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, la Cotmeana - Argeş, unde se circulă alternativ, semaforizat, pe o singură bandă, pe sectorul cuprins între km 144+530 şi km 144+700, până pe 30 iunie.
 
Tot în  Argeş, pe DN7, au fost impuse restricţii de viteză şi în zona Deduleşti, din cauza cedării fundaţiei drumului.
 
Găsiţi AICI variantele ocolitoare pentru DN7 / E81, tronsonul Râmnicu Vâlcea - Piteşti, dar şi tronsoane de circulaţie de la Bucureşti până la ieşirea pe la vămile din vestul ţării.
 

Restricţii de circulaţie pe Transalpina, între Vâlcea şi Alba  

  
Nu doar pe DN 7 / E 81 au fost deschise şantiere, în această vară, ci în întreaga ţară: în Capitală, pe DN 1, pe drumul care leagă Sinaia de Târgovişte – DN71, în apropiere de Viscri pe DN13, pe DN 15 în zona Bicaz, în zona Mănăstirii Putna, dar şi la Vatra Moldoviţei – Ciumârna etc.. În schimb s-au suspendat lucrările pe Autostrada Soarelui, pe perioada sezonului estival.
 
De asemenea, au fost impuse restricţii de circulaţie şi pe Transalpina, la limita judeţelor Vâlcea şi Alba (Şugag), unde drumul a fost închis, din cauza condiţiilor meteo. 
 
Şi tot în zona montană, mai există restricţii impuse pe DN 7A, între Voineasa - Vidra şi Obârşia Lotrului legate de lăţimea şi înălţimea autovehiculelor care tranzitează zona.  
 

Vă mai recomandăm şi: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boița - Veștem tot pe DN7 Foto Marius Firtonea

Imagini din aceeasi galerie
  • Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boița - Veștem tot pe DN7 Foto Marius Firtonea
  • Lucrări carosabil demarate în luna iunie pe DN 7 Valea Oltului la Boița - Sibiu Foto CNAIR
  • Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boița - Veștem tot pe DN7 Foto Diana Bunescu
  • Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boița - Veștem tot pe DN7 Foto Diana Silvia
  • Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boița - Veștem tot pe DN7 Foto Diana Silvia
  • Lucrări de asfaltare pe DN7-E81 în zona Boița - Veștem din Sibiu Foto DRDP BrașovLucrări de asfaltare pe DN7-E81 în zona Boița - Veștem din Sibiu Foto DRDP Brașov
  • Lucrări de asfaltare pe DN7-E81 în zona Boița - Veștem din Sibiu Foto DRDP Brașov
  • Lucrările la Viaductul Poștei pe Valea Oltului DN7 în Vâlcea s-au finalizat cu 6 zile mai devreme Foto DRDP Craiova
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările