Este inexplicabilă ignoranţa „echipei câştigătoare”, care după ce s-a „sinucis” cu Florin Cîţu, repetă acum istoria cu Nicolae Ciucă. La indigo. Un şef de partid trebuie să aibă multe calităţi, pe care nici Cîţu nici Ciucă nu le au. Simplul fapt că au fost impuşi de Iohannis nu este nici pe departe suficient. Iar „echipa câştigătoare” a închis ochii la Cîţu, îi închide şi acum la Ciucă.

luna trecuta · comentarii (49)

Ştirea de bază o cunoaşteţi deoarece, în formula scurtă, a făcut rapid înconjurul lumii: prin decizia Adunării Generale a Naţiunilor Unite, Rusiei i-a fost suspendat drepturile care-i reveneau ca ţară membră în Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU. Clar, simplu şi foarte uşor de memorat de public.

luna trecuta · comentarii (62)

Cu fiecare zi ce trece este tot mai clar. Rusia nu duce în Ucraina un război după regulile cunoscute şi acceptate. Nici gând de aşa ceva. O spune cu subiect şi predicat primarul pro-rus instalat la Mariupol: „rezidenţii au două opţiuni. Rusia sau moartea! Experienţa din alte teatre de luptă în care a fost implicată Rusia ne spune acelaşi lucru. Rusia rade oraşe întregi de pe faţa pământului.

luna trecuta · comentarii (31)

German Marshall Fund-România, LARICS şi Centrul de Studii Sino-Ruse au marcat împlinirea a 50 de ani de la vizita în China a celui de-al 37-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Richard Nixon, printr-o dezbatere online dedicată memorabilului eveniment istoric.

acum 2 luni · comentarii (4)

Potrivit informaţiilor difuzate de publicaţia SPIEGEL, BND - adică serviciul de informaţii străine al Republicii Federale Germania - a înregistrat traficul radio al presupuşilor autori ai atrocităţilor din Bucea, din Ucraina. În consecinţă, afirmă revista menţionată, actele brutale fac parte din strategia armatei lui Putin.

acum 2 luni · comentarii (4)

Este de neînţeles până unde poate merge obedienţa PNL faţă de Iohannis. L-au ascultat când l-a impus pe Florin Cîţu, un om fără anvergura politică necesară unui şef de partid, pe mâna căruia au căzut la 14-16%. Acum îl ascultă şi când îl impune pe Nicolae Ciucă la conducerea PNL, ca să cadă în irelevanţă la alegerile din 2024. De atâta obedienţă doar Putin se mai bucură!

acum 2 luni · comentarii (14)

Aşa ceva nu s-a mai spus niciodată la modul deschis. Niciodată vreo ţară nu şi-a precizat cu atâta nonşalanţă şi precizie obiectivul său imperial. Seamănă, de foarte departe, cu ceva care s-ar fi putut naşte din imaginea celebră, evident în linia retoricii franceze, folosită de Generalul de Gaulle atunci când, în noiembrie 1959, invoca un vis al Europei Unite, cea care să meargă de la

acum 2 luni · comentarii (72)

123 de poliţişti, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. şi 10 poliţişti locali, constituiţi în 40 de dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti, au fost mobilizaţi să verifice respectarea reglementărilor în vigoare, în două comunităţi de romi, Mimiu şi Bereasca.

acum 2 ani · comentarii (60)

Salut, Internet! Numele meu este Bogdan şi sunt elev în clasa a XII-a în Ploieşti. În judeţul meu nu au fost închise şcolile, în oraşul în care locuiesc nu a fost dată zăpada de pe drum, iar patinajul artistic este o probă obligatorie pentru toţi pietonii, deoarece autorităţile nu se ocupă corespunzător de treaba asta cu „iadul alb”.

acum 4 ani · comentarii (29)

Ne hrănim cu bârfe şi cu scandaluri, băgăm certuri în sânge. Nu ne place să intervenim ca să aplanăm un conflict, indiferent că e vorba de cele de amploare în care pot exista repercusiuni serioase sau de cele ridicole în care îţi pierzi zâmbetul tâmp de pe faţă dacă le întrerupi, că doar eşti fanul lor. Cel mai rău e că nu eşti singurul.

acum 4 ani · comentarii (23)
Modifică Setările