Băiețelul din Ploiești jignit și amenințat de o educatoare, la grădiniță, va primi consiliere psihologică VIDEO

0
Publicat:

Băiețelul de la Grădinița nr. 47 din Ploiești, jignit și amenințat de educatoare, va primi consiliere psihologică oferită de Protecția Copilului Prahova. Cazul a fost adus în atenția opiniei publice de către părinți.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Reprezentanții DGASPC Prahova s-au autosesizat în urma incidentului, urmând ca propunerea de consiliere psihologică să fie înaintată tuturor părinților care au copiii la grupa respectivă. La sediul Protecției Copilului Prahova s-au prezentat părinții a doi copii agresați verbal și amenințați de educatoarea cercetată acum penal pentru purtare abuzivă.

Ne-am sesizat în urma apariției în spațiul public a acelor înregistrări audio. O echipă s-a deplasat în teren, iar ieri, la sediul nostru, aparținătorii copilului cu autism, agresat de educatoare, au agreat ideea consilierii psihologice. Noi vom oferi suport, însemnând terapie, tuturor copiilor care fac parte din acea grupă”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola, pentru observatorulph.ro.

Părinții au făcut publice înregistrări în care educatoarele țipă la copiii, îi jignesc, îi amenință cu poliția și cu bătaia. 

Ei spun că micuții sunt terorizați, pupă ce aceștia au povestit acasă cum educatoarele îi amenință cu lingura de lemn, nu îi lasă să meargă la toaletă sau îi țin pedepsiti, pe hol.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Grădiniţa 47 din Ploieşti.

”Educatoare: Cine te-a bătut din clasă?

Copil: Doamna Mirela!

EducatoareI-auzi, fătă, doamna Mirela, ești nebună la cap?!

EducatoareVrei să chem Poliția?

CopilNu!

Educatoare: Ba da, chem, că minți! Cum poți să minți așa ceva?!

EducatoareIa uite, dragă, cum mă bagă aștia în pușcărie! Autiștii dracului!

Educatoare: Te-a bătut doamna Mirela, mă!? A dat doamna Mirela în tine?!

Educatoare: Ia, dă-te la o parte de aici, ridică-te de aici! Să mă rog să te descalți... După ce că faci numai trăznăi! Dă-te la o parte de aici! De ce nu asculți de doamna Mirela? Zi! De ce nu asculți? Vrei bătaie?”, sunt înregistrările făcute publice de părinți, potrivit stirileprotv.ro.

Directoarea grădiniței a convocat comisia de disciplină care va face o anchetă internă, iar cazul este anchetat și de Poliție, dar și de Direcția Pentru Protecția Copilului.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară s-au sesizat din oficiu, în urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări, aceştia efectuând cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale în consecinţă.

''În urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări din care reiese că un cadru didactic ar agresa verbal un preşcolar în cadrul unei grădiniţe din municipiul Ploieşti, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară s-au sesizat din oficiu, efectuând cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale în consecinţă'', a informat, luni, IPJ Prahova., scrie Agerpres. 

Educatoarele acuzate n-au mai avut plângeri până acum.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite