Părinții care și-au omorât fetița, prin opărire, cer pedepse mai blânde. Au lăsat copila să agonizeze toată noaptea UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 2 aprilie 2024, la Curtea de Apel Ploiești a început apelul în dosarul în care o familie este acuzată că și-a lăsat copilul, în vârstă de aproape trei ani să moară după ce a fost opărită. Părinții și bunica cer instanței pedepse mai blânde.

Părinții au lăsat fetița să moară în chinuri Foto: Facebook
Părinții au lăsat fetița să moară în chinuri Foto: Facebook

UPDATE: În timpul procesului, părinții au dat vina unul pe celălalt. „Cei doi părinți care sunt acuzați și condamnați pe fond că și-ar fi omorât copilul prin opărire încearcă să scape de închisoarea de ani de zile ce le-a fost aplicată de către instanța de fond dând vina mai degrabă unul pe celălalt”,a precizat avocatul Adrian Cuculis.

De asemenea, mama a dat vina pe o criză de epilepsie pentru faptul că nu a luat nicio măsură pentru a-și salva copilul. „Ultima apărare scornită de către mama ucigașă a fost aceea că ar fi avut o criză de epilepsie în timpul îmbăierii copilei fapt care a dus la imposibilitatea da o mai ajuta. Sigur că este o minciună ușor de combătut cu actele de urmărire penală efectuate în cauză dar și cu privire la sentința deja pronunțată care nuanțează aceste elemente”, a mai adăugat avocatul Cuculis.

TEXTUL INIȚIAL: Recent, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe tatăl micuței la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat asupra unui membru al familiei, iar mama a primit 20 de ani închisoare pentru aceeași infracțiune.

Și bunica micuței a primit o pedeapsă cu executare de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Decizia nu era definitivă, iar cei trei inculpați au făcut apel. Bunica încearcă să scape de executarea pedepsei, iar părinții vor pedepse mai mici

Micuța a fost lăsată să agonizeze și a murit în chinuri groaznice. Tragicul eveniment a avut loc pe 26 octombrie 2021 când cuplul din Călărași s-a deplasat, cu cei trei copii ai săi, la locuința bunicii paterne, în comuna Poienarii Burchii, din județul Prahova.

Deși copila a suferit arsurile în jurul orei 22.00, a fost solicitat un echipaj de ambulanță abia a doua zi de dimineață, în jurul orei 5.00, de către concubinul bunicii.

Ținută sub apă fierbinte până s-a oprit din plâns

Pe fondul unor neînțelegeri între soți, și din cauza faptului că minora făcuse în pantaloni, tatăl a luat copilul și l-a lăsat mai multe minute în cadă, în apă fierbinte.

În contextul refuzului inculpatei Mihai Maria Diana (mama fetiței - n.r.) de a o spăla pe fiica sa, în vârstă de 2 ani şi 10 luni, care defecase în pantaloni, fiind iritat de situație, inculpatul Mihai Horia (tatăl fetiței - n.r.) ar fi dus minora în cada din baia imobilului, ar fi ţinut-o imobilizată cu mâinile ridicate în sus şi ar fi udat-o cu duşul cu apă fierbinte timp de 5-10 minute, până ce victima s-a oprit din plâns şi a început să respire greu, suferind arsuri de grad II-III pe 54% din suprafaţa corporală”, se arată în rechizitoriu,

Deși micuța suferea groaznic, în loc să îi ofere ajutor, cei care îi erau mamă și tată au băgat-o pe micuță la culcare. 

„În intervalul orar 22:00 - 5:00, deşi, în calitate de tată biologic al minorei, avea obligaţia legală de a acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate adecvate situaţiei victimei, Mihai Horia nu ar fi luat nicio măsură, ci a stat în pasivitate şi a lăsat minora să agonizeze, fără a face absolut niciun demers pentru a-i salva viaţa, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă groaznică, decesul victimei fiind constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat (…) la data de 27.10.2022, ora 5.00”, se mai menționează în rechizitoriu.

Și bunica este acuzată că nu a luat nicio măsură pentru a o salva pe fetiță, deși știa situația gravă în care se află. S-a constatat că micuța a agonizat șapte ore, timp în care părinții și bunica nu au chemat ambulanța.

Din conținutul raportului de expertiză medico-legală s-a constatat că moartea fetiței a fost „violentă şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute urmare a arsurilor, între leziuni şi deces existând legătură de cauzalitate directă necondiţionată”.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 7 mai.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite