Percheziţii într-un dosar de proxenetism, în Ploiești și Craiova. Două persoane sunt anchetate

0
Publicat:

Unsprezece percheziţii au avut loc, miercuri, 17 aprilie 2024, în Ploieşti şi în Craiova într-un dosar de proxenetism, iar un bărbat şi o femeie sunt anchetaţi în acest caz.

Perchezitii DIICOT. FOTO Arhivă
Perchezitii DIICOT. FOTO Arhivă

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Ploieşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiile Ploieşti şi Craiova, în oraşul Boldeşti – Scăeni şi într-o comună din judeţul Prahova, la domiciliile unor persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism”, a anunţat IPJ Prahova.

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că în perioada 2018 – 2024, un bărbat, de 36 de ani şi o femeie, de 25 de ani, a determinat şi a înlesnit practicarea prostituţiei, în diferite locaţii din ţară, de către două femei, în scopul obţinerii de foloase materiale.

De asemenea, poliţiştii vor face percheziţii şi la locuinţele unor persoane care ar fi făcut, prin diferite servicii de profil, tranzacţii financiare cu sume provenite din desfăşurarea activităţii infracţionale.

Mai multe persoane vor fi duse la poliţie pentru audieri.

Membrii clanurilor Mantu şi Zetreanu din Ploiești, luați pe sus de mascați VIDEO

Poliţiştii au efectuat marţi, 3 octombrie 2023, 16 percheziţii în municipiul Ploieşti la persoane bănuite de săvârşirea mai multor fapte comise cu violenţă, fiind vorba despre membri ai clanurilor Mantu şi Zetreanu.

Surse judiciare au menţionat că vizaţi de descinderi au fost membri ai clanurilor Mantu şi Zetreanu, în timpul răfuielilor dintre cele două părţi fiind folosite bâte, topoare, pistoale.

De altfel, la percheziţii au fost depistate arme albe din mai multe categorii, au arătat sursele citate.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Rutier, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite