Patronul „Fermei Dacilor”riscă să fie amendat pentru plantarea nucilor în memoria victimelor incendiului de anul trecut

0
Publicat:

Abia scăpat din arestul la domiciliu, Cornel Dinicu, patronul pensiunii prahovene „Ferma Dacilor” a aflat că este pasibil de amendă pentru nucii plantați în memoria victimelor incendiului devastator de la sfârșitul anului trecut, soldat cu opt morți, inclusiv fiul său

Cornel Dinicu. FOTO Arhivă
Cornel Dinicu. FOTO Arhivă

Administratorii de la Ferma Dacilor au fost înștiințați de reprezentanți ai Primăriei Gura Vadului, comuna din Prahova pe raza căreia se află pensiunea, că terenul pe care au sădit recent puieți de nuci va fi inspectat sub suspiciunea înființării unei plantații și că sunt pasibili de o amendă de 20.000 de lei.

Copacii au fost puși în pământ pe data de 10 martie, în cadrul unei eveniment dedicat celor opt victime ale incendiului care a distrus complexul turistic pe 26 decembrie 2023.

Potrivit Libertatea,  Direcția Agricolă Prahova se va autosesiza cu privire la un eveniment organizat sâmbătă, 30 martie, pe raza complexului turistic Ferma Dacilor. Patronul pensiunii, Cornel Dinicu, a coordonat mai mulți voluntari pentru plantarea unor nuci care să amintească de oamenii morți în tragedia din decembrie.  

Un incendiu devastator soldat cu opt victime carbonizate, între care trei copii, s-a produs la Ferma Dacilor, în data de 26 decembrie 2023.

Acţiune de plantare la Ferma Dacilor. FOTO Facebook
Acţiune de plantare la Ferma Dacilor. FOTO Facebook

Printre victime, s-a aflat şi fiul patronului acestei unităţi, Cornel Dinicu, Vlad Băiceanu (fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei), Lucian Ene (finul lui Dinicu) şi cei doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi prietenul acesteia.

Cornel Dinicu a scăpat de arestul la domiciliu

Patronul de la Ferma Dacilor a scăpat de arestul la domiciliu și a mers la ruinele pensiunii pentru un omagiu adus victimelor. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acţiune de plantare la Ferma Dacilor. FOTO Facebook
Acţiune de plantare la Ferma Dacilor. FOTO Facebook

Judecătorii de drepturi şi libertăţi ai Tribunalului Prahova au respins ca nefondată contestaţia procurorilor Parchetului de lângă Tribunalul Prahova faţă de decizia magistraţilor Judecătoriei Ploieşti.

Dinicu are chiar voie în perioada cât va sta sub control judiciar să vorbească cu persoanele implicate în dosar, accept ce le-a fost dat şi administratorilor în acte, Adelina Ilie şi Adrian Vitomir Ristin, cărora le-a fost prelungită măsura controlului judiciar.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite