Un tânăr din Argeş a fost plasat în carantină după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu. Poliţia l-a amendat cu 5.000 de lei

Un tânăr din Argeş a fost plasat în carantină după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu. Poliţia l-a amendat cu 5.000 de lei

FOTO Shutterstock

Un argeşen obligat să stea în autoizolare a fost amendat duminică după ce a părăsit locuinţa. Bărbatul a rămas sub pază, în carantină, pentru 14 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de un tânăr de 22 de ani.

"A fost plasat în carantină ca urmare a faptului că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. În cadrul verificărilor efectuate de poliţişti pentru stabilirea prezenţei acestuia la domiciliu, s-a constatat faptul că tânărul a încălcat măsura izolării şi a plecat de acasă", precizează Instituţia Prefectului Argeş. 

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform articolului 28 din OUG 1/1999 şi Ordonanţei Militare nr. 1/2020, iar poliţiştii prezenţi la faţa locului au solicitat un echipaj ISU în vederea transportării şi plasării persoanei în carantină instituţionalizată, conform Ordonanţei Militare nr. 2/2020.

Bărbatul se află sub pază într-un centru de carantină.

Amintim că în autoizolare la domiciliu intră persoanele care au fost contacţi direcţi ai unor persoane confirmate cu coronavirus şi românii reveniţi în ţară din ţări în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare, în timp ce în carantină instituţionalizată intră românii reveniţi în ţară din zonele roşii  precum şi persoane care încalcă măsura izolării la domiciliu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: