Topul celor mai înalte cascade din lume

Topul celor mai înalte cascade din lume

Cascada Angel din Venezuela FOTO: beautifulworld.com

În lume sunt cinci cascade ce au peste 870 de metri înălţime. Cea mai mare se află în Venezuela şi are o poveste specială. Care sunt cele mai mari cascade de pe glob, aflaţi din articolul de mai jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe primul loc în acest top inedit se află cascada Angel din Venezuela, ce are o înălţime de 979 metri şi cade de pe marginea muntelui Auyantepui din Parcul Naţional Canaima.

Cascada a fost descoperită de aviatorul american Jimmie Angel. Acesta a zburat deasupra ei pe 16 noiembrie 1933, căutând zăcăminte. După patru ani, în 1937 Jammie a revenit la cascadă şi a încercat să aterizeze pe partea de sus a cascadei, însă avionul său a fost avariat la aterizare, aşa că, soţiei şi celor doi pasageri ai săi le-a luat aproape două săptămâni pentru a reveni pe jos înapoi acasă. De atunci, cascada poartă numele aviatorului american.

Pe locul al doilea în top se află cascada Tugela din Africa de Sud, ce are o înălţime de 948 de metri şi se află în munţii Drakensberg.

Cascada Trei Surori din Peru este pe locul al treilea în topul celor mai înalte cascade din lume. Cascada are o înălţime de 914 metri şi poartă acest nume deoarece are trei niveluri distinctive sau trepte, ce întrerup cursul apei. Ce detaliu neobişnuit, cascada Trei Surori este vizibilă doar din aer.

Locul patru în clasament este ocupat de cascada Olo'upena, cve se găseşte pe insula Molokai din Hawaii şi atinge o înălţime de 900 de metri.

În fine, pe locul al cincilea se află tot o cascadă din Peru, ce poartă numele Yumbila. Conform Institutului Naţional Geografic din Peru, cascada are o înălţime de 895,4 metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările