Inedit. Filarmonica Piteşti invită fanii de pe Facebook să aleagă numele sălii de concerte

Inedit. Filarmonica Piteşti invită fanii de pe Facebook să
aleagă numele sălii de concerte

Numele sălii va fi ales până la finalul lunii aprilie FOTO: Facebook/ Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti, cea mai tânără instituţie de profil din România, înfiinţată în 2007, a lansat un apel pe Facebook prin care îşi invită fanii melomani să aleagă un nume pentru sala de concerte.

În cadrul consultărilor interne de până acum au fost propuse trei denumiri: Sala „Beethoven”, Sala „Simfonia”, respectiv Sala „Mozart”.

Până acum, cei mai mulţi fani au ales varianta „Simfonia”, însă pot fi adăugate şi propuneri noi în următoarele zile.

Unul dintre fanii de pe Facebook a propus ca sala de concerte să poarte numele unui compozitor născut în Piteşti, precum Nicolae Brânzeu sau Vasile Veselovschi.

O decizie finală cu privire la numele sălii de concerte de la Filarmonica Piteşti va fi luată până la finalul lunii aprilie.

Fondatorul Filarmonicii Piteşti este Jean Dumitraşcu, un fost jurnalist foarte pasionat de cultură şi muzică. De altfe, Jean Dumitraşcu a fost directorul Filarmonicii Piteşti timp de peste 13 ani. Primul concert al orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti a avut loc la 25 mai 2007. Iar de atunci Filarmonica Piteşti a organizat sute de concerte, cele mai multe cu case închisă.  Pentru succesul său de public, Filarmonica Piteşti a fost numită, de către presa locală ca fiind ,,vioara întâi a culturii argeşene”.

Vă mai recomandăm şi:

 

Oraşul lalelelor versus oraşul pavelelor. Cât de mult s-a urâţit Piteştiul după '89

 

Bani „îngropaţi” în containere inutilizabile. Un utilaj de 350.000 de euro a cedat la câteva săptămâni de la prima utilizare


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările