Focar de Covid-19 în sistemul de asistenţă socială din Argeş: 25 de persoane depistate pozitiv

Focar de Covid-19 în sistemul de asistenţă socială din Argeş: 25 de persoane depistate pozitiv

24 dintre cele 25 de persoane sunt de la un Complex de Locuinţe Protejate FOTO: arhivă Adevărul

Nouă angajaţi şi 14 asistaţi sociali dintr-un centru din Argeş sunt depistaţi cu Covid-19. Una dintre persoane este în stare gravă - precizează prefectul de Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi de Protecţie a Copilului Argeş. 

”Nouă angajaţi şi 15 beneficiari de la Complexul de Locuinţe Protejate din comuna Buzoesti au fost confirmaţi cu COVID-19. A mai fost depistată cu COVID şi o angajată din cadrul Centrului de Copii "Sf. Andrei" din Piteşti. Angajata depistată pozitiv este in izolare la domiciliu. Celelalte persoane testate la Centrul ”Sf. Andrei” au ieşit negative la testări”, a declarat pentru Adevărul Iuliana Matei, director adjunct la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

Tot Iuliana Matei ne-a mai precizat că ”un beneficiar de la Complexul din Buzoeşti va fi internat la Câmpulung Muscel, iar patru dintre ceilalţi vor face investigaţii suplimentare. Restul de persoane cu COVID sunt asimptomatice şi vor fi izolate. Ne permitem acest lucru deoarece complexul de la Buzoeşti este format din patru case separate. La Complexul din Buzoeşti au fost testaţi în total 23 de beneficiari şi 17 angajaţi. Noi facem testări pentru COVID din două în două săptămâni. Până acum nu au fost probleme. Starea persoanelor depistate pozitiv este bună în prezent”.

 

Vă mai recomandăm:

 

Un primar a salvat o secţie COVID de la închidere în ciuda şicanelor colegilor din PSD. Orban: „E halucinant ce se întâmplă acolo“

 

În Argeş se caută soluţii pentru transferarea pacienţilor Covid-19 în alte judeţe. „Suntem în topul judeţelor afectate. Situaţia e încă problematică“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările