Câte partide de sex sunt necesare pe săptămână pentru a reduce riscul afecţiunilor cardiace

Câte partide de sex sunt
necesare pe săptămână pentru a reduce riscul afecţiunilor
cardiace

Partidele de sex regulate aduc numeroase beneficii pentru sănătate FOTO: reginele.ro

Sexul are efecte benefice asupra întregului organism. În urma a mai multe studii efectuate de cercetători din Statele Unite, Australia şi Franţa, s-a constatat că persoanele care fac dragoste cu regularitate se află într-o formă fizică şi psihică mai bună decât cei care nu au o viaţă sexuală activă. Iată mai jos cele mai importante beneficii ale sexului şi sfaturile unui sexolog.

După cum ne-a declarat sexologul Claudiu Vasilescu, sexul regulat contribuie mult la întărirea sistemului imunitar. ”Persoanele care fac sex în mod regulat prezintă constant un nivel mai ridicat de imunoglobulină A în organism decât cele care fac sex o dată pe lună sau chiar mai rar. La bărbaţi, o partidă de sex creşte nivelul de testosteron, substanţă care întăreşte oasele şi ajută la transportul DHEA prin organism, un element esenţial pentru un sistem imunitar puternic. În plus, mai multe studii realizate în America în ultimii cinci ani au scos la iveală faptul că femeile care au avut cancer la sân şi care au relaţii sexuale frecvente se refac mai rapid decat celelalte. În cazul multor forme de exerciţii fizice, sistemul imunitar are de suferit, dar acest lucru nu se întâmplă în cazul sexului. Sexul este un analgezic natural", spune Claudiu Vasilescu.

Sexul este un tratament foarte bun pentru durerile de spate”

Sexul regulat contribuie mult la reducerea riscului apariţiei unei afecţiuni cardiace. ”Trei partide de sex pe săptămână cu o durată medie de cel puţin 20 de minute reduc chiar şi până la jumătate riscul apariţiei bolilor de inimă. Ştiu că sunt persoane care îşi fac griji, gândindu-se că o partidă de sex le poate afecta cumva sănătatea şi inima. Percepţia este greşită. Cazurile în care inima are de suferit în cazul unei partide de amor sunt foarte rare”, opinează Claudiu Vasilescu.

Tot Claudiu Vasilescu mai spune că o partida de sex întăreşte muschii pelvisului, posteriorului, braţelor şi coapselor: ”Sexul relaxează mai multe grupe de muşchi, astfel că este un tratament foarte bun în special pentru durerile de spate. Cea mai eficientă pozitie pentru dureri de spate este cea a misionarului sau femeia deasupra”.

Sexul, somniferul ideal

O partidă de sex poate duce la creşterea nivelului de estrogeni la femei, substanţă numită “hormonul fericirii” care îndepărtează stările depresive. Aşa se explică de ce te simţi mai bine imediat după un contact sexual reuşit. Această stare va dura mai mult dacă relaţia cu partenerul este bună.

Un pui de somn după momentele de pasiune poate fi un subiect de glume într-un cuplu, dar experţii ne asigură că este ceva natural. Ce se întâmplă, de fapt? ”Nivelul hormonului oxytocină, care provoacă somnul, creşte de cinci ori în momentul orgasmului. Asta înseamnă că femeile vor toropite de somn la 20-30 de minute după ce am atins orgasmul, în timp ce bărbaţii vor ţine ochii deschişi maximum cinci minute după ce au ajuns pe culmile plăcerii”, preciezează Claudiu Vasilescu.

O partidă de sex contribuie esenţial la reducerea stresului şi asta pentru că produce substanţa chimică numită dopamină, care anihilează hormonii de stres. "Sexul făcut cu regularitate elimină stresul şi poate preveni durerile de cap şi tensiunea nervoasă”, comenteaza medicul sexolog.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările