Şantaj sexual cu fotografii deocheate. Femeie de 41 de ani, căzută în plasa unui escroc ce putea să-i fie fiu

Şantaj sexual cu fotografii deocheate. Femeie de 41 de ani, căzută în plasa unui escroc ce putea să-i fie fiu

Pentru probarea infracţiunii a fost pus la punct un flagrant FOTO Poliţia Neamţ

După ce a intrat în posesia unor poze compromiţătoare, autorul a ameninţat victima că dacă nu plăteşte le va publica pe reţelele de socializare

La vârsta maturităţii depline, când ar fi trebuit să discearnă că se expune unor riscuri, o femeie de 41 de ani, din comuna Piatra Şoimului, judeţul Neamţ, a căzut în plasa unei escroc sentimental care putea să-i fie fiu. 
 
Este un caz tipic de escrocherie, cunoscut pe reţelele de socializare. De altfel, victima probabil că nici nu ştia că individul cu care discută este mult mai mic ca ea, însă este cert că băiatul de 19 ani a convins-o să îi trimită fotografii în ipostaze intime, asta pentru a „consolida“ idila începută pe internet.
 
De cum a intrat în posesia pozelor, Alin Bârgău (19 ani), domiciliat într-o comună vecină, a decis să facă bani, şantajând-o pe femeie. I-a cerut diverse sume, ameninţând-o că, în caz contrar, publică pe reţelele de socializare imaginile, astfel că victima infracţiunii a plătit. 
 
„Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că, în perioada iunie - decembrie 2020, un tânăr, de 19 de ani, din Rădeni, ar fi determinat femeia în cauză să îi trimită, prin intermediul unei reţele de socializare, imagini foto compromiţătoare cu aceasta“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
Cazul a intrat în atenţia anchetatorilor pe 8 decembrie 2020, când cadrele de la Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizate de victimă că este şantajată de o altă persoană, remiţându-i, în total,
suma de 1.800 de lei, pentru ca respectivele imagini să nu fie publicate. 
 
Plângerea penală a fost depusă după ce tânărul de 19 ani a mai pretins 1.200 de lei, moment în care femeia a trecut peste reţinerile determinate de ipostaza jenantă în care se afla şi l-a reclamat. În aceeaşi zi au fost puse la cap detaliile unui flagrant, cele două părţi întâlnindu-se la locul convenit pentru plată. 
 

Mai iese la iveală o infracţiune

Autorul a fost lăsat să plece, fiind oprit la scurt timp, în trafic, descoperindu-se asupra lui suma de bani pretinsă de la persoana vătămată. Nu a putut să nege infracţiunea, deoarece bancnotele fuseseră inscripţionate cu o substanţă fluorescentă, fiind scris cuvântul „ŞANTAJ“. Verificările efectuate de anchetatori au relevat faptul că individul fără scrupule a mai comis o infracţiune în timp ce venea să ia banii pretinşi, el având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. 
 
În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi şantaj, iar propunerea de arestare preventivă a fost admisă la Judecătoria Piatra Neamţ. 
 
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamă, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.A., aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 5270/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecatăria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată (4 acte materiale) (...) şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată (2 acte materiale), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 9.12.2020 şi până la data
07.01.2021, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ. 
 
Din încheierea de şedinţă a instanţei reiese că acuzatul a şantajat-o pe femeia care i-a căzut în plasă de patru ori. Tânărul aflat acum în detenţie a contestat măsura arestării preventive, o soluţie definitivă urmând a se decide la Curtea de Apel Bacău.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările