Mamă şi fiu, carbonizaţi în casa cuprinsă de flăcări. De ce nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se bănuieşte că un scurtcircuit sau jarul căzut din sobă a generat incendiul FOTO ISU Neamţ
Se bănuieşte că un scurtcircuit sau jarul căzut din sobă a generat incendiul FOTO ISU Neamţ

Flăcările, care au distrus în totalitate locuinţa, au fost observate când era prea târziu pentru o intervenţie eficace a cadrelor de la ISU

Un incendiu violent, care a izbucnit în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2020, la o casă din comuna Războieni, judeţul Neamţ, s-a soldat cu o tragedie, în scurt timp de la observarea flăcărilor ştiindu-se că cele două persoane care locuiau acolo nu s-au putut salva. 

Incendiul a fost sesizat de către un vecin, în jurul orei 07:21, iar prin apel la numărul unic de urgenţă 112, s-a cerut ajutor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava. 

Forţelor de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, care au trimis la locul indicat trei autospeciale

de stingere, li s-au alăturat voluntarii de la serviciul din comună, cu altă maşină, dar incendiul deja se manifesta generalizat, în toate camerele imobilului. 

Ipoteza că cele două persoane care stăteau acolo, mama în

etate de 80 de ani şi un fiu, de 60 de ani, erau decedate, avea să se confirme după limitarea proporţiilor flăcărilor. Prima victimă a fost descoperită într-o cameră, iar a doua în cea alăturată. 

În cele din urmă, incendiul a fost stins, dar casa a fost distrusă în totalitate şi urma să se stabilească ce a provocat tragedia, cel mai probabil fiind vorba despre un scurtcircuit electric sau jarul căzut din sobă. 

O altă intervenţie a cadrelor de la ISU a avut loc cu o zi înainte, în jurul ore 09.00, alarma fiind dată pentru o misiune de stingere a unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată pe strada 9 Mai, în Târgu Neamţ, aproape de sediul primăriei oraşului. 

Flăcările cuprinseseră acoperişul unei locuinţe cu mansardă, existând riscul propagării la două case cu etaj aflate în vecinătate. Trei persoane, două femei şi un bărbat, au primit îngrijiri de la paramedicii de pe ambulanţa SMURD deoarece au suferit atacuri de panică şi uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon, dar au refuzat transportul la spital. 

Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului care s-a soldat cu mari pagube, arzând acoperişul vilei pe o suprafaţă de 170 metri pătraţi şi s-au deteriorat bunuri materiale din încăperile de la mansardă.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Călugării unui schit au salvat codrii din Munţii Stânişoarei de la un dezastru. Pădurarii: „Merită tot respectul“ VIDEO

A ars din temelii biserica din fosta localitate Tonţi. Cauza sinistrului, ipotezele pompierilor

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite