Direcția de Sănătate Publică Bihor avertizează orădenii să nu facă excese în ziua de Crăciun!

Direcția de Sănătate Publică Bihor avertizează orădenii să nu facă excese în ziua de Crăciun!

Sefii Direcțiilor Sanitare avertizează orădenii să nu facă excese

Ziua de Crăciun este pentru români și un prilej de bucurie culinară. După un post îndelungat, credincioșii se alintă cu o masă îndestulată de la care nu lipsesc preparatele din carne de porc și cozonacii. Medicii avertizează însă că excesul poate duce la complicații

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai sunt doar câteva zeci de minute până când orădenii se vor așeza în jurul copioasei mese de Crăciun. Pentru români meniul tradițional include caltaboș și tobă, sarmale, afumături, fripturi, cozonaci, într-un cuvânt mâncăruri gustoase dar în același timp destul de grele pentru digestie. Marius Pârcioagă, directorul coordonator al Direcției pentru Sănătate Publică Bihor (DSP), vine în întâmpinarea mesenilor cu câteva sfaturi.

Nu uitați să consumați fructe

Directorul DSP Bihor sfătuiește orădenii să se ferească pe cât posibil de excese. Digestia ar putea fi îngreunată mai ales în cazul oamenilor care și-au detoxfiat organismul postind înainte de Crăciun. Pentru a asigura o bună digestie, este recomandat ca orădenii să consume și fructe pentru că acestea sunt bogate în fibre. "Consumul excesiv de alimente, poate cauza colici biliare și renale, afecțiuni cardiovasculare, ulcere gastro-duodenale, sau decompensare în cazul suferinzilor de diabet zaharat" precizează Pârcioagă. De asemenea, pentru a reduce riscul de toxiinfecții alimentare sau trichineloză se recomandă achiziționarea de produse din carne numai din spațiile care au autorizație sanitar-veterinară. Nu în ultimul rând DSP Bihor atenționează orădenii să nu consume în exces tutun și alcool pentru a se feri de accidente vasculare cerebrale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările