A murit după ce a fost muşcat, de gât, de câinele familiei. La doar trei ani, un băieţel a devenit cel mai tânăr donator de organe din Bihor

A murit după ce a fost muşcat, de gât, de câinele familiei. La doar trei ani, un băieţel a devenit cel mai tânăr donator de organe din Bihor

Un copil de trei ani a devenit cel mai tanar donator de organe din Bihor

La doar trei ani, un băieţel din Bihor a devenit  cel mai tânăr donator de organe din Oradea. Copilul a fost declarat în moarte cerebrală după ce a fost muşcat, de gât, chiar de câinele familiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a petrecut săptămâna trecută, când copilul a fost muşcat de gât, de câinele familiei, un metiş ţinut în lanţ.

Echipajul medical ajuns la faţa locului l-a transportat pe băieţel de urgenţă la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Din păcate, leziunile suferite au fost severe.

“Copilul a fost operat pentru refacerea vaselor, jugulara a fost lezată, iar carotida era contuzinată. În cursul zilei de sâmbătă s-a instalat moartea cerebrală ca urmare a ischemiei instalate la nivelul creierului, inschemie care a dus la moartea celulelor nervoase”, a declarat dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din Bihor.

Mai exact, sângele nu a mai putut oxigena creierul, iar băieţelul a intrat în moarte cerebrală.

Deşi îngenunchiaţi de durere, părinţii şi bunicii copilului şi-au dat acordul pentru prelevarea organelor, astfel încât să fie salvate alte vieţi.

Mama a acceptat să salveze alte vieţi, gândindu-se că dacă s-ar putea face transplant de creier, iar cineva ar fi fost de acord cu donarea creierului, poate că şi băieţelul ei ar mai fi avut o şansă.

O echipă de medici a ajuns la Oradea unde au prelevat ficatul şi rinichii băiatului de trei an, organele fiind transplantate deja unor pacienţi aflaţi în stare critică. Ficatula  fost transplantat unui copil de doar un an jumate, în timp ce rinicii au ajuns la o tânără de 31 de ani, din Cluj.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările