Zece asistente medicale, depistate pozitiv cu noul coronavirus într-un spital din Iaşi. „E un accident regretabil“

Zece asistente medicale, depistate pozitiv cu noul coronavirus într-un spital din Iaşi. „E un accident regretabil“

Foto  Arhivă

Zece asistente medicale dintr-un spital din Iaşi au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Focarul a pornit de la una dintre asistentele medicale care a revenit la muncă după o perioadă de 14 zile, personalul lucrând în această perioadă în ture.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zece asistente medicale de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi au fost diagnosticate cu Covid-19. Managerul spitalului, dr. Lucian Eva, a confirmat această informaţie.

Potrivit acestuia, focarul a pornit de la una dintre asistentele medicale care a revenit la muncă după o perioadă de 14 zile, personalul lucrând în această perioadă în ture. Cele zece asistente medicale nu au intrat în contact cu pacienţi COVID, acestea lucrând în sectorul cu pacienţi non-COVID.

„Asta demonstrează că lucrurile nu trebuie tratate cu prea multă relaxare. Acest virus există. Noi, în toată perioada de urgenţă, la nivelul spitalului am reuşit să protejăm întreg personalul medical, dar şi pacienţii. Din păcate, nu putem să controlăm ce se întâmplă în exteriorul spitalului. Acest virus a apărut în rândul cadrelor noastre medicale din exteriorul spitalului, dar am reuşit să îl depistăm la timp, personalul fiind testat tot timpul la intrarea în ture. E un accident regretabil. Din păcate, o asistentă medicală care a revenit în spital după 14 zile libere a fost depistată cu Covid-19. Noi lucrăm în ture de 14 zile, cu câteva zile înainte de reintrarea în tură testăm personalul. Aceste asistente lucrau în zona non-COVID, unde toţi pacienţii sunt testaţi şi poartă mască de protecţie, inclusiv cadrele medicale”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

În momentul de faţă este în curs de desfăşurare o anchetă epidemiologică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: