Focarul de coronavirus de la Ambulanţa Olt: 10 pacienţi dintr-un spital de cronici, contacţi direcţi ai unui caz confirmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii unui spital de cronici şi personalul aflat în garda efectuată de unul dintre medicii de la Ambulanţa Olt, confirmat pozitiv, sunt contacţi direcţi, conform anchetei epidemiologice.

13 angajaţi ai Ambulanţei Olt sunt până la această dată confirmaţi cu noul coronavirus, însă numărul acestora ar putea creşte. Sunt aşteptate alte 20 de rezultate, iar testarea personalului de la Ambulanţă se va extinde în jurul celor confirmaţi pozitiv. Din cei 13, doi sunt medici, deja internaţi în spital, unul la Slatina, celălalt, cu domiciliul în judeţul vecin, la Vâlcea.

Medicul domiciliat în judeţul Olt are o relaţie contractuală şi cu spitalul de cronici Domus Med din Piatra-Olt. Aici a văzut, în garda de duminică, 10 pacienţi, intrând de asemenea în contact şi cu patru cadre medicale ale spitalului. Epidemiologii DSP Olt efectuează la această dată ancheta epidemiologică în spitalul menţionat şi cel mai probabil se va face şi testarea contacţilor direcţi. Pacienţii au patologii cronice neurologice şi cardiace.

Pe de altă parte, în jurul celor 12 cazuri confirmate în Olt (primul caz de la Ambulanţa Olt, cel al unei asistente domiciliate în Mioveni, a fost diagnosticat în Argeş) s-au stabilit deja 31 contacţi direcţi, membri de familie în principal, care la acest moment se află în izolare pentru 14 zile. 

11 angajaţi ai Ambulanţei Olt, toţi colegi de tură cu asistenta confirmată în Argeş, au ajuns aseară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în urma testelor pozitive.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite