Un nou val de pacienţi diagnosticaţi cu tulpina Delta, la Iaşi: 13 îmbolnăviri, patru fiind cu forme grave

Un nou val de pacienţi diagnosticaţi cu tulpina Delta, la Iaşi: 13 îmbolnăviri, patru fiind cu forme grave

FOTO: Arhiva Adevărul

Patru pacienţi se află în stare gravă, la terapie intensivă, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, având tulpina Delta, la Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a ajuns la un număr total de 13 pacienţi infectaţi cu COVID-19, tulpina Delta. Dintre aceştia, patru sunt în stare gravă, fiind internaţi în secţia de terapie intensivă a unităţii. 

„Se constată o creştere lentă, dar constantă, a pacienţilor cu tulpina Delta. Îngrijim nouă pacienţi cu forme medii, cu potenţial de a dezvolta forme severe, iar alţi patru au forme severe. Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea. Aceasta e singura noastră modalitate de a lupta contra pandemiei şi de a trece peste această perioadă”, a declarat medicul Florin Roşu, manager la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 

La ultima raportare, în judeţul Iaşi erau şase noi cazuri de coronavirus, judeţul având o incidenţă de 0,04 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. 

Municipiul Bucureşti este pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus. Ilfov este pe locul II, iar Constanţa pe locul III la numărul de cazuri cu noul coronavirus.
 
În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 316. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI. 
 
Pe teritoriul României, 704 persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 464 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 42.769 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 43 de persoane.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările