Tudorel Toader vrea să rămână la şefia Universităţii „Al.Ioan Cuza“ din Iaşi. Ce anunţ a făcut rectorul

Tudorel Toader vrea să rămână la şefia Universităţii „Al.Ioan Cuza“ din Iaşi. Ce anunţ a făcut rectorul

Tudorel Toader a revenit în funcţia de rector UAIC imediat după demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei şi actual rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, din Iaşi, îşi va depune candidatura pentru un nou mandat la conducerea instituţiei de învăţământ universitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudorel Toader poate candida pentru un nou mandat de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, între 2020 şi 2024, pe care îl poate obţine dacă va trece testul votului. Fostul ministru al Justiţiei anunţă că îşi va depune această candidatură şi că, dacă rezultatul va fi în favoarea sa, va continua cu aceeaşi echipă de conducere.
 
Anunţul a fost făcut în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie de la UAIC. „Am prezentat Planul Operaţional şi astfel, pe această cale, le mulţumesc tuturor. Rezultatele de până acum sunt ale întregii echipe executive, incluzând prorectorii şi decanii. Vă anunţ că îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de rector. În principal, daca voi fi ales, intenţionez să continui cu aceeaşi echipă de conducere, prorectori şi decani!”, a declarat Tudorel Toader, citat de BZI. 
 
Senatul Univerisităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi a validat, în cursul lunii iunie a acestui an, rezultatele referendumului privind modalitatea de alegere a rectorului, 88,09% dintre cei care au participat optând pentru varianta alegerii prin vot universal, direct şi secret. Varianta unui concurs public a întrunit doar 11,9% dintre opţiuni.
 
Tudorel Toader a revenit în funcţia de rector UAIC imediat după demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Toader a câştigat mandatul de rector în februarie 2016, dar s-a autosuspendat din funcţie pe 23 februarie 2017, moment în care a primit portofoliul guvernamental. Toader a revenit în funcţia de rector în aprilie 2019, dându-şi demisia din Guvern.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: