Se redeschid restaurantele şi cafenelele din Iaşi. Declaraţia primarului Chirica privind petrecerile de Revelion

Se redeschid restaurantele şi cafenelele din Iaşi. Declaraţia primarului Chirica privind petrecerile de Revelion

Mihai Chirica, primar al Municipiului Iaşi   FOTO Alina Batcu

Municipiul Iaşi a intrat oficial în scenariul galben. Astfel, se reiau în interior activităţile din sectorul HoReCa, în limita a 30/100 din locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Iaşi s-a întrunit marţi, 29 decembrie. Deciziile luate în cadrul ultimei şedinţe din acest an stabilesc că, începând cu data de 30 decembrie, ora 24.00, se reiau mai multe activităţi economice şi sociale de pe raza municipiului Iaşi. 
 
Printre acestea se numără: activitatea în spaţiile interioare din restaurante şi cafenele, în limita a 30% din capacitate, activitatea cinematografelor şi a instituţiilor de cultură (tot la 30% din capacitate). În acelaşi timp, se pot redeschide activităţile din sălile de jocuri de noroc.
 
Intervalul orar în care îşi vor putea desfăşura activitatea restaurantele, cafenelele, cinematografele, instituţiile de cultură şi sălile de noroc din Iaşi este 06.00 – 23.00.
 
Marţi, 29 decembrie, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că petrecerile rămân interzise. 
 
„Aceste prevederi sunt urmărite în continuare de HG 1065/2020 prin care se interzice desfăşurarea de activităţi, aniversări, sărbătoriri sau petreceri în spaţii închise sau deschise, publice sau private, acest lucru pentru a răspunde dacă se organizează sau nu Revelion. Nu se organizează Revelion în niciunul dintre spaţiile publice sau private de pe raza municipiului Iaşi pentru că activităţile se vor finaliza la ora 23.00, şi nu sunt permise activităţi cu acest specific”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările