Bătrân de 83 de ani, abandonat în spital de sărbători. Familia refuză să îl ia acasă, deşi medicii vor să îl externeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi se confruntă cu un caz delicat: nu ştiu cum să procedeze în cazul unui bătrân care a primit îngrijiri medicale însă care, deşi ar trebui externat, nu are unde să meargă.

A.S. locuieşte la o casă din municipiul Iaşi alături de soţia sa care are demenţă, dar şi împreună cu mai mulţi membri ai familiei sale. Zilele trecute, bărbatul a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu mai multe afecţiuni digestive, dar şi cu anemie. 

Pe 23 decembrie, după ce a fost tratat, reprezentanţii spitalului l-au externat pe octogenar şi au cerut ajutorul unei ambulanţe pentru ca acesta să fie trimis acasă. Ajunşi la domiciliu, cadrele medicale s-au lovit de refuzul familiei de a-l primi pe bătrân.

„Am sunat familia de nenumarate ori, nimeni nu doreşte să îl preia din spital, să îl îngrijească. Am anunţat prin adresă Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Poliţia, Unităţile de Asistenţă Medico- Socială din judeţul Iaşia, am sunat la Spitalul Pascani- Sectia de Ingrijiri Paleative, dar ni s-a spus că nu sunt locuri”, au transmis reprezentanţii spitalului.

Bătrânul şi-a petrecut zilele de Crăciun în spital, pe o targă de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Acolo, a primit de la cadrele medicale apă şi mâncare.

Ieşeanul a fost căsătorit de trei ori şi a avut copii cu fiecare dintre neveste, a povestit el medicilor. Niciuna dintre odrasle nu a fost de acord, însă, să îl ia acasă. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

„Dă-mi bani sau greşeşti la birou“, mesajul de ameninţare primit de angajatele unei case de amanet din Ploieşti

Ameninţări de interlop: „Vă violez copiii, iar pe femei le scot la produs“

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite