Cum se pierde o viaţă de om din cauza unei copilării. Un ieşean a fost ucis de un vecin care se juca la fereastră cu arma

Cum se pierde o viaţă de om din cauza unei copilării. Un ieşean a fost ucis de un vecin care se juca la fereastră cu arma

B[rbatul împuşcat a fost transportat de urgenţă la spital însă nu a mai putut fi salvat FOTO Arhivă

Un tânăr de 27 de ani din judeţul Iaşi a fost pus sub acuzare de procurori, pentru ucidere din culpă, după ce, în timp ce se juca cu o armă cu aer comprimat, a ucis un vecin care muncea pe o schelă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au finalizat ieri un dosar atipic de ucidere din culpă în care a fost cercetat un tânăr de 27 de ani din localitatea Vlădeni. Anchetatorii au decis să îl trimită în judecată pe Ştefan Bejenariu, acuzat că şi-a ucis vecinul din cauza unei imprudenţe.

Procurorii au notat în actul de acuzare că Bejinariu şi-a cumpărat, pe 25 mai 2014, o puşcă de aer comprimat. Arma a fost achiziţionată din Bruxelles, capitala Belgiei, însă tânărul nu avea autorizaţie pentru ea. Puşca ajuns în ţară printr-un colet pe care Bejinariu l-a trimis din Belgia pe numele fratelui său, căruia i-a spus că sunt unelte de pescuit şi l-a rugat să nu deschidă coletul, au precizat procurorii.

Pe 28 mai 2014, Bejenariu s-a întors în ţară pe 28 mai, când şi-a recuperat şi arma şi a încercat să o testeze. Anchetatorii au menţionat că inculpatului i s-a atras atenţia, de către un amic, să înceteze că poate răni pe cineva, însă acesta a continuat să mânuiască arma. Bejinariu a apăsat trăgaciu de trei ori, una dintre alice lovindu-l pe vecinul Constantin S., care se afla pe o schelă în dreptul ferestrei lui Bejinariu.

Victima a fost transportatăla Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi unde nu a mai putut fi însă salvat de medici. Familia acesteia s-a constituit parte civilă cu 250.000 de euro împotriva inculpatului. Procesul va fi judecat de Judecătoria Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: