Cercetări finalizate de poliţişti din Alba într-un caz de braconaj. Trei bărbaţi au împuşcat ilegal o căprioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre cei trei bărbaţi cercetaţi în dosar
Unul dintre cei trei bărbaţi cercetaţi în dosar

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au finalizat dosarul penal privind comiterea de către trei bărbaţi din comuna Valea Lungă, a infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor si muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Trei bărbaţi din comuna Valea Lungă sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, după ce în luna martie au împuşcat ilegal o căprioară. Cercetările în dosarul penal au fost finalizate de IPJ Alba, iar cauza a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată. Prejudiciul calculat în acest caz de braconaj a fost de 4.000 de euro.

   

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în noaptea de 10/11 martie, R.V.D., împreună cu M.A., de 37 de ani şi N.I., de 33 de ani, din Valea Lungă, toţi trei cunoscuţi cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism pe fondul de vânătoare nr. 31 din localitatea Valea Lungă unde au vânat o căprioară cu o armă deţinută în mod ilegal, fără a deţine autorizaţie de vânătoare şi nici ca vreunul din ei să deţină permis de armă.

braconaj alba

După comiterea faptei, căprioara a fost dusă la domiciliul unui dintre inculpati. unde a fost tranşată după care cei trei bărbaţi au decis să se reîntoarcă la vânătoare, moment în care au fost opriţi de patrula intercomunală formată din poliţişti ai Posturilor de Poliţie Valea Lungă şi Cenade. Ulterior, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, la domiciliul lui N.I. au fost găsite 100 de cartuşe calibru 5,6X16 mm, cu rama nepercutată. 

Dosarul penal, întocmit în cauză, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată a inculpaţilor. Totodată, poliţiştii au propus confiscarea autoturismului de teren folosit la comiterea infracţiunilor precum şi a armei de vânătoare şi a cartuşelor de vânătoare, identificate cu ocazia activităţilor de cercetare efectuate.

VIDEO FOTO Trei bărbaţi din Alba, reţinuţi pentru braconaj. Au vânat un căprior cu o armă deţinută ilegal

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite