Cum arată complexul sportiv spectaculos care va fi construit la o cunoscută universitate din România VIDEO

Cum arată complexul sportiv spectaculos care va fi construit la o cunoscută universitate din România VIDEO

FOTO: Captură video Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

În cadrul complexului sportiv vor putea fi practicate mai multe sporturi, precum futsal, handbal, baschet, dar şi înot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) va construi un complex sportiv spectaculos, dedicat studenţilor de la prima universitate din România. Studiul de fezabilitate pentru complexul sportiv a fost avizat într-o şedinţă a Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie din cadrul universităţii ieşene. 

Complexul va avea o suprafaţă construită de 5.810 m2, o suprafaţă desfăşurată de  aproximativ 9.600 de m2, înălţimea maximă de 21 de metri (S+D+P+2E) şi va fi compus din bazin de înot de dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi parcare.

În sala de sport multifuncţională se vor practica atât activităţi sportive individuale cât şi de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Parcarea (subterană şi supraterană) va fi prevăzută şi cu locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spaţii verzi şi căi de acces.

După recepţia studiului de fezabilitate, instituţia de învăţământ universitar va demara etapa de licitaţie a proiectului tehnic de execuţie şi obţinerea autorizaţiei de construcţie a Complexului sportiv al UAIC. Vă recomandăm să citiţi şi: 

Noi dovezi ale crimelor din Bucea: imagini cu execuţiile paraşutiştilor ruşi. Mărturiile unui supravieţuitor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările