A murit Costel Moscalu, cel mai iubit jucător din istoria baschetului ieşean

A murit Costel Moscalu, cel mai iubit jucător din istoria baschetului ieşean

Costel Moscalu a fost unul dintre cei mai iubiţi sportivi din istoria Iaşiului FOTO Adevărul

Fostul mare jucător de baschet Costel Moscalu a decedat duminică, 30 martie. Pe 5 aprilie ar fi împlinit 48 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costel Moscalu a decedat în urma unui stop cardio-respirator survenit astăzi, 30 martie, înaintea meciului de baschet dintre Politehnica Iaşi şi Rapid Bucureşti, care ar fi trebuit să aibă loc la Sala Polivalentă din Iaşi. Medicii chemaţi să-i acorde primul ajutor au încercat să-l resusciteze timp de aproape 60 de minute.

Fostul căpitan al echipei de baschet Politehnica Iaşi, în prezent antrenor al formaţiei, avea 47 de ani şi urma să-şi serbeze ziua de naştere pe data de 5 aprilie. Moscalu a fost diagnosticat cu diabet la vârsta de 27 de ani, iar boala i s-a agravat în ultima perioadă.

Costel Moscalu a făcut parte şi a condus în teren echipa de aur a Iaşiului, care a reuşit cele mai mari performanţe în 1996-1997. Atunci, Politehnica Iaşi a reuşit să se claseze pe locul 3 în campionatul României, succes egalat în anul 2010, atunci când regretatul jucător tocmai începuse să antreneze echipa din capitala Moldovei.

La începutul anilor '90 a jucat alături de nume precum Ghiţă Mureşan sau Sandu Vinereanu, iar în anul 1994 a obţinut titlul de coşgheter al României, ca jucător la Farul Constanţa.

Mai puteţi citi:

Portret. Costel Moscalu a resuscitat baschetul la Poli

Baschetbaliştii care au adus bronzul naţional la Iaşi

citeste totul despre: