UPDATE Visul de a cuceri Cercul Polar s-a năruit. Avram Iancu a abandonat la maratonul arctic, după 77 de kilometri

UPDATE Visul de a cuceri Cercul Polar s-a năruit. Avram Iancu a abandonat la maratonul arctic, după 77 de kilometri

Avram Iancu.

Avram Iancu a abandonat după primul punct de control, la nord de Cercul Polar, în ultra maratonul. O accidentare ar fi cauzat decizia luată de român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai dură competiţie din lume, 6633 Arctic Ultra a început joi seara, 8 martie, la ora 20.30 (ora României), în nordul îngheţat al Canadei, în apropiere de Cercul Polar. La start s-au aflat patru români: Tibi Uşeriu, Avram Iancu, Polgar Levente şi Florentina Iofcea. Tibi Uşeriu conduce încă de la început competiţia.

Avram Iancu a abandonat, însă, după primul punct de control. Românul a parcurs 77 de kilometri de la startul ultra-maratonului arctic. „După peste 20,5 de ore de la startul 6633 Artic Ultra coloana cu participanţi se întinde cam la 50km faţă de ultimul Jennifer Stronge. Tibi Useriu, câştigătorul ultimilor două ediţii, este fruntaş şi chiar în acest moment a ajuns la checkpoint nr 2 (JAMES CREEK CP2) şi are peste 115 km şi 1,5 ore de oprire. Cu trei kilometri mai în faţă decât Irlandezul Patrik L'Toole. Cu părere de rău românul Iancu Avram a anunţat că părăseşte competiţia după aproape 77 kilometri în condiţiile în care până la luarea acestei decizi, era plasat pe poziţia a 3-a. Tot odată aceaşi decizie au luat-o şi alţi 3 participanţi, ceea ce înseamnă că în acest moment au rămas doar 18 participanţi. Polgar Levente Ioan în acest moment a parcurs 82km şi este plasat pe poziţia a 6-a, iar Florentina Iofcea în acest moment a parcurs 68km şi este plasată pe poziţia a 15-a. Până la Tuktoyaktuk (Finish) mai sunt încă 502 km”, anunţă apropiaţii lui Avram Iancu, pe pagina sa de Facebook.

 

„Din păcate, Avram Iancu a abandonat cursa ULTRA ARCTIC 6633... Nu se ştie cauza... Se pare că nu este nimic grav... Felicitari bravului nostru român pentru curajul lui! Felicitări Iancu Avram. Ceilalţi sunt bine... Mergem mai departe!”, a fost meajul publicat pe pagina sa de Facebook, de o apropriată a sa.

 

Avram Iancu este născut la 18 februarie 1976 la Petroşani, este bibliotecar şi practică sportul de la vârsta de 10 ani.

A devenit primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără întrerupere şi fără costum de neopren, în 2016. Anul trecut, în 16 septembrie, după 89 de zile, a reuşit traversarea înot a Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la un capăt la celălalt, fără costum de neopren. A pornit în aventura sa în 21 iunie, motivat de o carte scrisă de Jules Verne.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Românul Avram Iancu în faţa performanţei uimitoare. A ajuns la finalul cursei de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre

Avram Iancu a parcurs sâmbătă, înot ultimii 25 de kilometri din traseul de aproape 3.000 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Bibliotecarul din Petroşani şi-a început maratonul fluvial în urmă cu trei luni.

Bibliotecarul Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot, fără costum de protecţie, Canalul Mânecii

Avram Iancu, un bibliotecar în vârstă de 40 de ani, din Petroşani, este primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, performanţa realizată în noaptea de luni spre marţi fiind omologată de Channel Swimming Association. A avut nevoie de patru încercări pentru a obţine performanţa dorită.

FOTO Avram Iancu a fost primit ca un erou de români. Mesajul emoţionant al maratonistului de pe Dunăre

Peste 1.000 de oameni l-au întâmpinat pe Avram Iancu, pe malul Dunării, la intrarea în România. Bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să traverseze înot fluviul, de la izvoare la deltă, a parcurs două treimi din traseu, în aproape două luni de la data când a pornit în aventura vieţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările