VIDEO Superstarul care a dansat Haka gol puşcă în Sarmizegetusa Regia va fi anchetat. Ce acuzaţii îi aduc jandarmii

Actorul Manu Bennett (Azog Profanatorul, din Hobbitul) gol puşcă, dansează Haka la Sarmizegetusa Regia

La aproape o săptămână după ce actorul Manu Bennett s-a dezbrăcat şi a dansat Haka în Marele Templu Circular din Sarmizegetusa Regia, jandarmii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie şi îl acuză de fapte penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manu Bennett (49 de ani), unul dintre cei mai faimoşi actori neo – zeelandezi, cunoscut pentru rolurile sale în „Spartacus” şi „Hobbitul”, a fost protagonistul unor scene ieşite din comun, petrecute în urmă cu aproape o săptămână în Sarmizegetusa Regia.

S-a dezbrăcat gol-puşcă, a intrat în Marele sanctuar circular şi a început să practice Haka, un dans ritual specific al populaţiei băştinaşe māori din Noua Zeelandă, cunoscut în lume de la jucătorii echipei naţionale de rugby a Noii Zeelande.

Vedeta a fost oprită în cele din urmă de agenţii de pază, care au ajuns în scurt timp la el. Şi-a cerut scuze şi a declarat că nu cunoaşte limba română şi nu a ştiut ce era scris pe panourile de informare.

„Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a ocupat acest oraş incredibil în munţi până când romanii au sosit şi l-au distrus complet, înlăturând din istorie imaginile şi povestirile despre cultura şi religia dacică. La sud, la fel s-a întâmplat şi cu tracii. Culturi uitate. Religii uitate. Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală. Mulţumesc”, a scris Manu Bennett, pe pagina sa de Instagram, după vizita la Sarmizegetusa Regia.

După ce, iniţial, nu l-au sancţionat în vreun fel pe actorul neo-zeelandez, jandarmii s-au răzgândit şi îl acuză de ultraj contra bunelro moravuri. „Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sarmizegetusa Regia au fost sesizaţi, miercuri 29 mai a.c., cu privire la faptul că un bărbat s-a dezbrăcat şi a pătruns în interiorul Marelui Templu Circular. Jandarmii au întocmit acte de sesizare privind comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevăzută de articolul 375 Cod Penal, documentele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie în vederea continuării cercetărilor”, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Teoriile bizare despre Sarmizegetusa Regia ale „savanţilor“ din anii '90: cuiul dacic care nu ruginea şi oraşul subteran

Secretele celor mai prospere oraşe antice dispărute: capitala întemeiată de romani şi coloniile greceşti înghiţite de mare 

Cinci ani de la descoperirea fabuloasă din Sarmizegetusa Regia. Soarta cererii de recompensă pentru matriţa unică în lume

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: