VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: primul ecoduct a fost realizat pe Lotul IV. Leagă Munţii Apuseni de Valea Mureşului

Primul ecoduct de pe autostrada Lugoj - Deva

Primul ecoduct realizat pe traseul Autostrăzii Lugoj – Deva poate fi văzut în judeţul Hunedoara, chiar în locul unde a început, în urmă cu cinci ani, construcţia Lotului IV al autostrăzii.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Lucrările la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva au început în primăvara anului 2014, între satele Brănişca şi Bretea Mureşană. Un deal acoperit cu pădure a fost excavat şi terasat, pentru a face loc noii şosele de mare viteză. După cinci ani, în aceeaşi zonă în care buldozerele îşi făceau apariţia pentru prima dată pe traseul autostrăzii, pentru a „muşca” din versant, şoferii care circulă pe drumul judeţean din vecinătatea autostrăzii pot vedea primul ecoduct al acesteia.

La marginea comunei Bărnişca, autostrada A1 a fost dotată cu două tuneluri cu o lungime de aproximativ 100 de metri, unul pe fiecare sens. Deasupra lor a fost amenajat un culoar de trecere a carnivorelor mari. Ecoductul, mărginit de zeci de panouri metalice, lasă loc pentru deplasarea animalelor între zona Munţilor Apuseni şi Valea Mureşului (Carpaţii Meridionali).

Alte două ecoducte se află în construcţie în zona Ohaba, pe Lotul trei al autostrăzi Lugoj – Deva, iar la Margina, pe sectorul de circa 13 kilometri aflat în stadiul de proiectare, va fi construit un tunel pentru urşi.

 

Construcţia Loturilor 3 şi 4 ale viitoarei autostrăzi din vestul ţării a demarat la începutul anului 2014, iar lucrările aveau termen de finalizare în vara anului 2016. Potrivit estimărilor antreprenorilor, finalizarea lucrărilor la cele două tronsoane de autostradă din vestul ţării, care însumează 43 de kilometri, este aşteptată pentru vara acestui an.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva a intrat în conservare. Lucrările vor fi reluate după sărbătorile de iarnă

Autostrada cu cele mai lungi tuneluri din România a rămas în impas. De ce întârzie startul lucrărilor pe „coridorul verde”

VIDEO Cum este „zidit” Dealul Liliecilor pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Ministrul Transporturilor: „Este prima lucrare de asemenea anvergură”

Încă un an aproape sterp pentru Autostrada Vestului: 15 kilometri deschişi din cei 70 promişi. Cum au avansat lucrările în 2017

Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.

Imagini din aceeasi galerie
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 1
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 2
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 3
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 4
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 5
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 8
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 7
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 9
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 10
 • Ecoductul de la Bretea Mureșană. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 11
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: