Un vârstnic cu probleme de sănătate a fost tâlhărit pe stradă de trei cerşetori minori

Un vârstnic cu probleme de sănătate a fost tâlhărit pe stradă de trei cerşetori minori

ARHIVĂ.

Un adolescent de 15 ani şi doi copii de câte 12 ani au tâlhărit un vârstnicdupă ce l-au atacat cu sălbăticie pe o stradă din Hunedoara.

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de un an a unui adolescent de 15 ani, din Hunedoara, acuzat că, împreună cu doi copii de câte 12 ani, a tâlhărit un bărbat în vârstă de 68 de ani. Victima a fost atacată pe o stradă din Hunedoara. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa de 23 septembrie 2020, pensionarul, care, în urma unui accident vascular suferit în anul 2001, se deplasa cu dificultate, a plecat singur de la domiciliul său din Hunedoara, pentru a plăti câteva facturi. A fost observat şi urmărit de cei trei, care au hotărât să îl jefuiască. Unul dintre copii s-a apropiat de bărbat şi i-a cerut insistent bani.

„Fiind refuzat, acesta i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură puternică cu pumnul în zona stângă a feţei, în urma căreia a început să-i curgă sânge şi a căzut pe trotuar în spatele unei maşini. Martorul a luat-o la fugă, oprindu-se în zona unei staţii de autobuz, de unde a observat că de persoana vătămată s-a apropiat inculpatul de 15 ani şi celălalt martor. Sub pretextul că vrea să o ajute să se ridice de la pământ, inculpatul, în timp ce o ridica, i-a introdus mâna în buzunarul hanoracului de unde i-a sustras suma de 20 lei, aspect sesizat de persoana vătămată care i-a cerut restituirea banilor, cei doi luând-o însă la fugă până în zona staţiei de autobuz unde s-au reîntâlnit cu martorul în vârstă de 12 ani, căruia inculpatul i-a arătat suma de bani sustrasă după care s-au deplasat în zona blocului unde locuiesc şi unde au cheltuit o parte din banii sustraşi”, se arată în dosar.

Vârstnicul a ajuns acasă şi a sunat la 112, iar în scurt timp de la sesizare, cei trei minori au fost identiicaţi. De la unul dintre ei a fost recuperată suma de 6 lei. Adolescentul condamnat pentru tâlhărie are patru clase, după care a abandonat şcoala, provine dintr-o familie în care fraţii săi mai mari au antecedente penale, este consumator de tutun şi substanşe psihoactive (pernandez) şi este lipsit de supravegherea constantă şi eficientă a părinţilor, au stabilit anchetatorii. Ceilalţi doi copii nu sunt justiţiabili, astfel nu pot răspunde penal pentru participarea la tâlhărie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Infernul copiilor abandonaţi, descoperit de americani în era post-Ceauşescu: „E un lagăr al morţii” VIDEO

Secretul sumbru al regimului Ceauşescu. Ce practică barbară a cauzat epidemii de HIV la bebeluşi

Cum reuşeşte o văduvă să se bucure de viaţă în ţinutul dezolant al combinatului din Hunedoara VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările