Un fost elev din Hunedoara a fost ales delegat al tinerilor români la Organizaţia Naţiunilor Unite

Un fost elev din Hunedoara a fost ales delegat al tinerilor români la Organizaţia Naţiunilor Unite

Gabriel Zvîncă. SURSA: Facebook.

Dumitriţa Rogojînaru şi Gabriel Zvîncă au fost selectaţi pentru a reprezenta tinerii din România în proiectele Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Dumitriţa Rogojînaru şi Gabriel Zvîncă au fost aleşi delegaţii de tineret ai României la Organzaţia Naţiunilor Unite, pentru mandatul 2021-2022.

Gabriel Zvîncă, „tânărul ambasador al României”. Povestea premiantului din Hunedoara

VIDEO Drama elevului premiant, crescut de bunici. O boală cumplită l-a ţintuit la pat, dar nu renunţă la şcoală

VIDEO Premiantul cu 10 la BAC, campion mondial la robotică: „Investim prea puţin în învăţământ, dar aşteptăm rezultate. Nu ajutăm copiii buni să se dezvolte”

Cei doi au fost selectaţi în urma unui progam desfăşurat sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerul Afacerilor Externe

 „Mandatul celor doi delegaţi, Gabriela Dumitriţa Rogojinaru şi Gabriel Zvîncă, ce se întinde pe durata unui an, va cuprinde atât latura internaţională, prin participarea la cele două sesiuni - Adunarea Generală şi Forumul pentru tineret al Consiliului Economic şi Social al Naţiunilor Unite - cât şi latura naţională, prin implicarea în programe şi iniţiative dedicate tinerilor din România”, informează Ministerul Tineretului şi Sportului.  


Foto: Ministerul Tineretului şi Sportului. Facebook

Gabriel Zvîncă (23 de ani), fost elev la Liceul „Traian Lalescu” din Hunedoara, fost şef de promoţie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, este masterand la UBB Cluj - Napoca la specializarea „Istorie, memorie, oralitate în secolul XX”.

În 2020 a fost premiantul concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat în premieră de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

„Este o onoare pentru mine să pot reprezenta interesele tineretului român la Organizaţia Naţiunilor Unite. Vă asigur că în cadrul mandatului meu voi acorda o prioritate foarte importantă creşterii posibilităţilor tinerilor din ţară, voi încuraja încadrarea lor pe piaţa muncii şi în forurile de decizie, precum şi voi sprijini facilitarea accesului la oportunităţi care îi interesează, atât pe tinerii proveniţi din zona rurală, cât şi pe cei din zona urbană”, scrie Gabriel Zvîncă, pe pagina sa de Facebook.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

Mobilizare pentru cea mai bună echipă românească de robotică, fără sprijin înainte de campionatul mondial din SUA: „Problemele ni s-au rezolvat miraculos”

Drama celei mai bune echipe româneşti de robotică, lăsată fără sprijin înainte de campionatul mondial: „Este frustrant să le spui elevilor că vor rămâne acasă”

Performanţa uimitoare a elevilor români la competiţia globală de robotică. Aur pentru România, între 160 de ţări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările