Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

ARHIVĂ.

A ieşit scandal între şefii Consiliului Judeţean Hunedoara şi prefectul Vasilică Potecă, în urma suspendării managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Demiterea Danielei Roşca, până luni manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a creat un conflict între conducerea Prefecturii Hunedoara şi şefii Consiliului Judeţean Hunedoara.

Prefectul Vasilică Potecă (PNL) a explicat într-un comunicat de presă, motivele care dus la suspendarea, pe perioada stării de urgenţă, a managerului interimar al SJU Deva.

„Pe fondul administrării defectuoase a situaţiei de la Spitalul Judeţean sunt în curs de închidere 4 secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Pentru procedurile de închidere nu a existat nicio procedură clară, o decizie managerială corectă, totul făcându-se la voia întâmplării. Secţia Pneumologie s-a închis ulterior, personalul medical plecând acasă în autoizolare fără ca managerul SJU Deva să ia nici o măsură. Secţia Oncologie, unde s-au înregistrat cazuri COVID 19, s-a închis. Abia după intervenţia Instituţiei Prefectului judeţului Hunedoara situaţia a fost deblocată”, a informat prefectul Vasilică Potecă.

La SJU Deva nu au fost luate nici un fel de măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, se arată în comunicatul Prefecturii Hunedoara.

Cu toate că managerului unităţii sanitare i s-a atras  atenţia să pună în aplicare planul convenit cu toti managerii de spitale şi directorii medicali din întreg judeţul Hunedoara, în vederea izolării focarului COVID 19, în cursul zilei de ieri au continuat internările la SJU Deva pentru persoanele care nu aveau simptome COVID 19, suferind de alte afecţiuni şi punând în pericol viaţa acestora”, susţine Vasilică Potecă.

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a reacţionat la anunţul demiterii managerului SJU Deva, Daniela Roşca. „De la începutul acestei crize, coordonarea SJU Deva a fost efectuată de către Prefect şi DSP Hunedoara, prin managerul SJU. Atributul prefectului nu este numai de a demite sau suspenda, ci şi de a coordona activitatea. Regretăm că domnul prefect îşi asumă demiteri, dar acţiune ba. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de unitate, calm şi de responsabilitate”, a declarat Costel Avram (PSD), administratorul public al judeţului Hunedoara.

De duminică, 29 martie 2020, au fost demarate procedurile pentru achiziţia unui aparat Real Time pentru depistarea rapidă a infecţiilor cu SARS-CoV-2. Acest aparat va ajunge în cursul acestei săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, informează Consiliul Judeţean Hunedoara. Luni dimineaţă au fost demarate procedurile de achiziţie pentru un număr de 80 de paturi care vor mobila secţia de recuperare medicală (Baia Sărată). Se află în derulare procedura de achiziţie a aparatului Real Time PCR pentru depistarea rapidă a infecţiilor cu SARS-CoV-2, prin Ministerul Sănătăţii, pentru care Consiliul Judeţean Hunedoara asigură cofinanţarea, au mai precizat reprezentanţii instituţiei.

De luni, spitalul judeţean se află în carantină şi nu mai primeşte pacienţi. De asemenea, ar personalul medical care a fost în tură azi-noapte va rămâne, timp de 14 zile, la serviciu, pentru a îngriji cei 73 de pacienţi aflaţi în unitatea sanitară.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Coronavirusul loveşte Spitalul Deva. Doi medici au ieşit pozitiv, Oncologia a intrat în carantină

VIDEO Scene bizare în Deva. Ce i-au făcut poliţiştii unui bărbat care a refuzat să se legitimeze

Spitalele înfruntă criza coronavirus cu ajutorul donaţiilor. Suma importantă virată de o fabrică din Deva

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: