Restructurări la SEWS România: peste 600 de oameni concediaţi, două fabrici se închid în judeţul Hunedoara

Restructurări la SEWS România: peste 600 de oameni concediaţi, două fabrici se închid în judeţul Hunedoara

Sews România, fabrica din Deva. Foto: Sews România.

Unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Hunedoara anunţă restructurări masive. SEWS România va concedia peste 600 de oameni în judeţul Hunedoara.

Compania Sews- România, care în judeţul Hunedoara deţine fabrici de componente auto în Deva, Haţeg şi Orăştie, a anunţat concedieri colective.

O uzină din vestul ţării a reluat producţia militară după 14 ani şi fabrică grenade de mână defensive

Fabrica de mobilă a chinezilor, interzisă de câţiva localnici. Povestea investiţiei de 20 de milioane de euro

Fabrica de pâine din Hunedoara anilor ´50, salvată de la demolare. Un mall uriaş urma să îi ia locul

Peste 600 de salariaţi ai fabricilor de componente auto din cadrul companiei Sews România vor fi disponibilizaţi până în ianuarie 2022. Procesul de concediere colectivă va avea ca rezultat închiderea punctelor de lucru din Haţeg şi Orăştie şi restructurarea activităţilor suport din fabricile din Deva şi Alba Iulia.

„Motivul principal al acestei decizii este creşterea costurilor de producţie directe şi indirecte, rezultând în scăderea competitivităţii, precum şi criza actuală din industria auto în contextul pandemiei Covid-19. Procesul de restructurare se desfăşoară în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, iar cei aproximativ 640 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de plăţi compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate”, au transmis reprezentanţii SEWS România, într-un comunicat.

Unii dintre angajaţii din punctele de lucru care vor fi închise vor avea posibilitatea să se transfere la fabricile Deva şi Alba Iulia. Peste 3.000 de angajaţi are compania Sews R în judeţul Hunedoara, cei mai mulţi fiind la fabrica din Deva.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a dat roade. Victorie uriaşă după noaptea dramatică din uzină

Muncitorii de la SEWS-R Deva în grevă. „Vrem să ajungem măcar la salariul unei femei de serviciu”. Reacţie virulentă a şefilor uzinei

Teroarea instaurată de Ceauşescu după greva din 1977, relatată în note secrete. Cum s-au destăinuit minerii jurnalistului american de la The New York Times

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările