SEWS-R Deva se închide până la 1 aprilie în urma pandemiei de coronavirus. 3.000 de angajaţi trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sews România Deva.
Sews România Deva.

Cei peste 3.000 de salariaţi ai companiei SEWS România – Deva şi ai punctului de lucru din Haţeg au fost înştiinţaţi că vor fi trimişi în şomaj tehnic.

Peste 3.000 de salariaţi ai fabricii de componente auto SEWS România – Deva au fost înştiinţaţi că vor rămâne acasă, începând de luni. Avand în vedere evoluţia pandemiei de Coronavirus, activitatea de producţie se suspendă până la 1 aprilie, iar angajaţii vor fi în şomaj tehnic, plătiţi cu 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale, au anunţat reprezentanţi ai companiei.

„Toată lumea va rămâne în 75%, data de reîncepere a lucrului este 1 aprilie, deocamdată aceasta în functie de cum va fi starea în ţară. Singurele schimburi care mai intră sunt cele din seara aceasta de 12 ore, inclusiv cel din asamblare, dar fiecare va fi anunţat telefonic de către şeful lui direct privind data de începere. Staţi în casă şi aveţi grijă de voi”, au fost înştiinţaţi oamenii pe un grup intern de Facebook al salariariaţilor SEWS România – Deva.

„Ultimul schimb de producţie este duminică, schimbul 2 (22 martie), respectiv schimbul A (ora 18:30 – 6:30). Primul schimb de producţie va fi miercuri, Schimbul 1 (1 aprilie 2020), respectiv Schimbul D, care va începe programul de la 6:30”, arată un alt anunţ intern al companiei. Şi fabrica SEWS România din Haţeg se închide până la 1 aprilie, potrivit informaţiilor oferite de angajaţi.

Potrivit unor informaţii, şi fabrica de componente auto Draexlmaier, din Hunedoara, a trimis acasă, pentru următoarele săptămâni, o parte din angajaţi. Vizaţi au fost în primul rând salariaţii din administraţie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a dat roade. Victorie uriaşă după noaptea dramatică din uzină

Muncitorii de la SEWS-R Deva în grevă. „Vrem să ajungem măcar la salariul unei femei de serviciu”. Reacţie virulentă a şefilor uzinei

Teroarea instaurată de Ceauşescu după greva din 1977, relatată în note secrete. Cum s-au destăinuit minerii jurnalistului american de la The New York Times

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite