Peste 4.200 de elevi şi preşcolari din Deva rămân acasă. Termocentrala Mintia a oprit furnizarea căldurii

Peste 4.200 de elevi şi preşcolari din Deva rămân acasă. Termocentrala Mintia a oprit furnizarea căldurii

Foto: ARHIVĂ. Prefectura Hunedoara.

Aproape toate şcolile, liceele şi grădiniţele din Deva vor fi închise, iar cursurile se vor derula on-line, din cauza lipsei apei calde şi a căldurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a anunţat, vineri, modificarea scenariului de funcţionare în cazul a 11 unităţi de învăţământ din municipiul Deva.

Termocentrala Mintia, oprită. Mii de locuinţe din Deva au rămas fără căldură şi apă caldă

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

„Un număr de 11 unităţi de învăţământ devene, în care 4.254 elevi şi preşcolari desfăşoară activităţi didactice ce implică participarea fizică la şcoală conform scenariului galben stabilit în funcţie de rata de incidenţă de la nivelul localităţii, au solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara desfăşurarea activităţilor în sistem online începând de luni, 22 februarie 2021, în conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii nr.3235/93, art. 3, alin. 2, ca urmare comunicatului societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, Sucursala Electrocentrale Deva-Termocentrala Mintia, care anunţă sistarea furnizării agentului termic, implicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva. Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului”, se arată într-un comunicat semnat de inspectorul şcolar general Ilie Pârvan.

Dintre unităţile de învăţământ devene, beneficiază de sisteme de încălzire proprie doar Colegiul Naţional „Decebal” Deva, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, una din structurile Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 7 Deva - str. Aurel Vlaicu, Palatul Copiilor Deva şi internatul Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele „perlelor“ industriei româneşti din anii interbelici. Cum au ajuns marile uzine pe mâna sovieticilor

VIDEO Ce s-a ales de baza militară din care au fost lansate rachete în decembrie 1989. Amintirile locului interzis în anii Războiului Rece

Termocentrala Mintia, oprită din lipsa cărbunelui. Mii de locuinţe din Deva vor rămâne fără căldură


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările