Liceul Tehnologic din Lupeni, restaurat cu fonduri UE. Investiţia depăşeşte patru milioane de euro

Liceul Tehnologic din Lupeni, restaurat cu fonduri UE. Investiţia depăşeşte patru milioane de euro

FOTO: ADR Vest.

Liceul Tehnologic din Lupeni, unul dintre cele mai vechi licee din Valea Jiului, va fi modernizat cu fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia de Dezvoltare regională Vest anunţă semnarea contractului de reabilitare şi modernizare a Liceul Tehnologic Lupeni, o investiţie de 18.668.635 lei, din care 18.119.908 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, de care va beneficia municipiul din Valea Jiului. Conform proiectului, va fi refăcută clădirea liceului, cu o suprafaţă desfăşurată de 3.467 de metri pătraţi.

Sunt prevăzute: izolarea termică a faţadei, inclusiv termoizolarea plăcii peste ultimul nivel şi înlocuirea tâmplăriei existente, din lemn, cu tâmplărie eficientă energetic, repararea acoperişului tip şarpantă, inclusiv a sistemului de colectare a apelor meteorice, modernizarea instalaţiilor termice şi electrice, înlocuirea pardoselilor, placarea cu faianţă a pereţilor din băi, repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă pericol de desprindere, finisaje, intervenţii la trotuare etc. Totodată, prin proiect vor fi create facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Liceul va fi dotat cu mobilier şi echipamente specifice pentru buna desfăşurare a procesului educaţional, informează ADR Vest.

Investiţia se va derula pe o perioadă de 20 de luni.


Vă recomandăm să citiţi şi:

O şcoală gimnazială din Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE. Investiţie de 8 milioane de lei

Cartier de locuinţe sociale construit în Orăştie, pe fonduri europene. Investiţie de 11,5 milioane de lei

Muzeul mineritului a fost redeschis după restaurare. Lucrările au durat doi ani şi au costat un milion de euro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările