Festivalul care a aprins orgoliile hunedorenilor va avea loc şi în Hunedoara şi în Deva

Festivalul care a aprins orgoliile hunedorenilor va avea loc şi în Hunedoara şi în Deva

Spectacolele de la Castelul Corvinilor au fost primite cu entuziasm de hunedoreni. Sursa foto: Operanights.ro

A treia ediţie a festivalului Opera Nights va avea loc atât în Hunedoara, în curtea Castelului Corvinilor, cât şi în Deva, în lapidariumul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane. Organizatorii evenimentului inedit, care se va afla la cea de-a treia ediţie, au ajuns la un acord cu autorităţile publice din cele două municipii, în privinţa derulării spectacolelor de operă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Decizia a fost luată pentru că în acest mod festivalul poate avea o mult mai mare amploare.

Într-un fel, lucrurile s-au potrivit bine. Deva şi Hunedoara sunt oraşe medii, fără perspective de a înregistra salturi demografice consistente. În locul unei concurenţe fără vreun folos, cooperând, pot avea resurse pentru a se pune în valoare împreună, prin proiecte culturale de mare anvergură”, a precizat Alexandru Gruian, directorul festivalului.

Şase seri de spectacole sub cerul liber

Potrivit organizatorilor, ediţia din 2013 a Opera Nights se va întinde pe durata a şase zile, în perioada 10 – 15 iulie 2013.

Două dinte spectacole (Elixirul dragostei şi Don Pasquale) vor avea loc la castel, iar celelalte patru (Trubadurul, Gala Verdi, My Fair Lady şi Balul Operei), în Deva. Preţul unui bilet va fi 50 de lei, iar un abonament pentru toate cele şase seri de operă va costa 200 de lei.


Polemici în jurul festivalului
Organizatorii festivalului au stârnit polemici după ce au anunţat că ar putea renunţa la Castelul Corvinilor ca loc de desfăşurare al spectacolelor, din cauza unor datorii neonorate de administraţia locală a Hunedoarei. Iniţiativa respectivă a fost privită de mai mulţi localnici din Hunedoara ca un afront adus localităţii sau, cel puţin, adus orgoliului hunedorenilor.

Unii dintre reprezentanţii autorităţilor publice din Hunedoara au pus în discuţie organizarea în paralel cu Opera Nights a unui festival similar la castel, dacă spectacolele din cadrul Opera Nights vor avea loc numai în Deva.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările