Cum va fi împodobit oraşul de sărbători. Primăria pregăteşte 500.000 de lei pentru decoraţiuni

Cum va fi împodobit oraşul de sărbători. Primăria pregăteşte 500.000 de lei pentru decoraţiuni

Decoraţiunie din iarna trecută, în Hunedoara.

Primăria Hunedoara a scos la licitaţie serviciile de închiriere a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă, iar valoarea estimată a contractului este de 500.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Hunedoara va aloca până la 500.000 de lei pentru împodobirea municipiului, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. A fost scos la licitaţie contractul de servicii.

„Contractul de furnizare prin închirierea produselor pentru iluminatul festiv va include şi servicii de montaj, punere în funcţiune, întreţinere, demontare şi transport. Produsele pentru iluminat festiv se vor închiria pe perioada sărbătorilor şi la sfârşitul perioadei contractante se vor recupera de către furnizor”, se arată anunţul publicat de primărie.

Zona Pieţei Casei de cultură va avea cele mai multe ornamente, iar perdele luminoase şi figurine vor fi amplasate pe: Strada George Enescu, Bulevardul Corvin, Bulevardul Dacia, Strada Viorele, Strada Pinilor, Strada Arenei, Strada Mureşului, Bulevardul Libertăţii, Bulevardul Traian, Bulevardul Republicii. Zece brazi şi cel puţin alţi 30 de pomi din municipiul Hunedoara vor fi împodobiţi, iar în Parcul Tineretului, pe lângă decoraţiuni va fi montată şi o cupolă luminoasă cu efect stroboscopic în formă de stea, cu perimetrul de 100 de metru şi înălţime centrala de 10 metri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Zece sărbători ciudate ale românilor: ce însemna Belitul Turcii şi câte pahare de vin erau băute la Beţia Rituală

Belitul Turcii, Anul Nou Dacic, zilele dedicate animalelor şi marcate de credinţe neobişnuite, beţiile rituale şi petrecerile iniţiate de femei, cu origini arhaice, se numără printre cele mai ciudate sărbători populare ale românilor.

VIDEO Hunedoara şi-a aprins luminile de sărbători. Cum a fost împodobit centrul municipiului

Iluminatul festiv a fost pus în funcţiune în Hunedoara, de Ziua Naţională a României. Ceremonia a avut loc în centrul municipiului, locul cel mai împodobit al Hunedoarei.

Festivalurile ciudate ale anticilor. Orgii şi sacrificii umane în cinstea zeilor, bărbaţi deghizaţi în femei şi ospeţe macabre

O serie de mărturii ale autorilor din Antichitate arată cum petreceau popoarele care au stăpânit, în anumite perioade, ţinuturile actuale ale ţării şi împrejurimile ei. Sacrificiile umane şi orgiile făceau parte deseori din „programul” festivalurilor şi sărbătorilor închinate zeităţilor venerate de antici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările