Cuiburile de ciori din Hunedoara au ajuns în topul reclamaţiilor. Cum vrea primăria să oprească înmulţirea lor

Cuiburile de ciori din Hunedoara au ajuns în topul reclamaţiilor. Cum vrea primăria să oprească înmulţirea lor

Ciorile şi corbii sunt o prezenţă obişnuită în fauna urbană a Hunedoarei. FOTO: Daniel Guţă.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că nu au o bază legală pentru a putea distruge cuiburile de ciori numeroase din copacii care se află pe marginea bulevardelor. Ciorile au devenit unul dintre subiectele principale ale reclamaţiilor trimise de hunedoreni primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cuiburile numeroase de ciori din Hunedoara au devenit una dintre temele principale ale reclamaţiilor pe care localnicii le depun la Primăria Hunedoara, alături de starea străzilor din municipiu şi de lipsa curăţeniei din cartiere.

Oamenii reclamă murdăria pe care o fac păsările şi disconfortul creat de numărul mare al acestora.

„Această problemă este una la nivel naţional la care până în prezent nu a fost identificată nicio soluţie legală, de eliminare sau distrugere a cuiburilor de ciori, ele fiind protejate prin lege. Menţionăm că o soluţie pentru a încerca să stopăm înmulţirea cuiburilor de păsări ar fi menţinerea arborilor prin toaletare (regenerare, reducerea taliei şi reîntinerirea coroanei) nu mutilare, la o înălţime corespunzătoare care nu ar mai permite crearea acestor cuiburi”, a informat Primăria Hunedoara.

Potrivit specialiştilor, ciorile sunt cele mai inteligente păsări din lume. În ultimii ani, numărul lor a crescut foarte mult şi din cauza faptului că prădătorii lor naturali (ulii porumbari, şoimii, acvilele, bufniţele mari) au fost combătuţi de om.


Vă recomandăm şi:

Defrişări urbane: peste zece tone de lemn au fost strânse în Hunedoara, în urma tăierilor şi toaletărilor de copaci

Tăierile şi toaletările de copaci aprobate în Hunedoara au adus primăriei zece tone de lemn, dar şi o mulţime de reclamaţii. Nu toţi hunedorenii au fost mulţumiţi de acţiunile care au lăsat Hunedoara mai săracă în vegetaţie.

Un maidanez a muşcat de faţă un copil de zece ani. Incidentul s-a petrecut în Hunedoara, oraşul cu cele mai multe reclamaţii legate de haitele de câini

Un copil în vârstă de 10 ani, din Hunedoara, a ajuns în spital, după ce a fost muşcat de faţă de un câine comunitar. Incidentul s-a petrecut într-un loc de joacă din municipiu.

Controversele bisericii din curtea şcolii: primăria e acuzată că nu i-a luat în seamă pe cei care s-au opus proiectului

Primăria Hunedoara nu a ţinut cont de reclamaţiile celor care s-au opus construirii unei biserici pe terenul de sport al unei şcoli din localitate, pe motiv că petiţia localnicilor a fost înaintată prea târziu. Proiectul a demarat, dar oamenii continuă să fie nemulţumiţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările