Controversele bisericii din curtea şcolii: primăria e acuzată că nu i-a luat în seamă pe cei care s-au opus proiectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul bisericii a st\rnit controverse. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Proiectul bisericii a st\rnit controverse. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Primăria Hunedoara nu a ţinut cont de reclamaţiile celor care s-au opus construirii unei biserici pe terenul de sport al unei şcoli din localitate, pe motiv că petiţia localnicilor a fost înaintată prea târziu. Proiectul a demarat, dar oamenii continuă să fie nemulţumiţi.


O hotărâre luată în luna aprilie a anului trecut de Primăria Hunedoara continuă să nemulţumească mai mulţi localnici din Hunedoara. Atunci, administraţia locală din Hunedoara a aprobat planul urbanistic de construire a unei biserici, pe un fost teren de sport al Şcolii Generale Numărul 8 din localitate, însă înainte cu câteva zile ca proiectul să fie supus votului, susţine Dorel Brînduşa, un hunedorean care locuieşte în zonă, la primărie a fost depusă o petiţie semnată de mai mulţi localnici, care se opuneau proiectului.

„Petiţia noastră nu a fost luată în considerare pe motiv că a fost înaintată tardiv. Eu personal nu sunt de acord cu construcţia acestei biserici, pentru că locuiesc la etajul al treilea în blocul situat la câţiva metri de construcţie şi practic, apartamentul meu va fi la acelaşi nivel cu clopotele bisericii. Şi alţi vecini ai mei spun că vor fi deranjaţi de biserică, din cauza clopotelor, însă cel mai mult ne deranjează că autorităţile nu au ţinut cont de opinia noastră”, a relatat Dorel Brînduşa.

Şase noi biserici în Hunedoara

Conducerea Primăriei Hunedoara a precizat că localnicii au avut posibilitatea să se informeze la timp despre proiect, pentru că acesta a fost supus dezbaterii publice.

De asemenea, susţin reprezentanţii primăriei, oamenii nemulţumiţi au reclamat abia ulterior faptul că nu sunt de acord cu construcţia, însă aceasta are toate avizele necesare. În urmă cu doi ani, printr-o hotărâre a Consiliului Local Hunedoara, şase terenuri cu suprafeţe între 800 de metri pătraţi şi 1.500 de metri pătraţi au fost date în folosinţă gratuită Episcopiei Devei şi Hunedoarei, pentru ca pe ele să fie construite biserici.

HCL 108-2013

HCL 108-2012

Terenurile sunt situate în mai multe cartiere de blocuri din Hunedoara, pe străzile Zambilelor, Pinilor, Independenţei, Crângului, Cerbului şi Traian. În 2013 construcţia primei biserici a început pe o suprafaţă din terenul de sport al Şcolii Generale Numărul 8, în prezent fiind realizată fundaţia şi primul nivel al lăcaşului de cult.

image

Foto

hunedoara biserica

Vă recomandăm şi:

Povestea poliţistului-preot Bogdan Niţu, părintele care slujeşte în biserica din curtea Poliţiei Judeţene Hunedoara

FOTO VIDEO Povestea satului înmărmurit. Alun, ţinutul de poveste cu 80 de case pustii

FOTO VIDEO Mănăstirea Prislop în sărbătoare: au răbdat ploaia pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca

FOTO Tainele casei de pe munte a părintelui Arsenie Boca

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului“: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

Arsenie Boca, omul care a dus o lumânare aprinsă prin furtună

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite