VIDEO Autostrada Orăştie – Sibiu: primul lot va fi gata în trei săptămâni. Întârzieri cauzate de reţelele electrice

VIDEO Autostrada Orăştie – Sibiu: primul lot va fi gata în trei săptămâni. Întârzieri cauzate de reţelele electrice

Autostrada Orăştie - Sibiu. Numărătoare inversă. FOTO: D.G.

Primul tronson al autostrăzii Orăştie – Sibiu, respectiv lotul de 24 de kilometri de la ieşirea din Orăştie până la intrarea în Sebeş, va fi finalizat până în data de 10 noiembrie, au anunţat constructorii. Problemele care au generat întârzieri la derularea proiectului ţin de relocarea unor reţele electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Lucrările la tronsonul de 24 de kilometri de autostradă, dintre Orăştie şi Vinţişoara (Sebeş), vor fi finalizate până în 10 noiembrie.

În prezent, proiectul este realizat aproape în totalitate, singurele impedimente fiind legate de mutarea unor stâlpi de înaltă tensiune din zona viitoarei autostrăzi.

„Am reuşit în sfârşit să-i convingem pe cei de la Transelectrica, ce au reţele de 220 kilovolţi, şi pe cei de la Enel, care au reţele de 110 kilovolţi, să îşi mute reţelele ca să putem şi noi să executăm lucrările pentru autostradă. Practic, pe o porţiune de 200 de metri terenul se află şi în acest moment la stadiul la care era şi acum 2 ani şi jumătate. Am reuşit în sfârşit, în august 2013, să semnăm contractul, au adus în sfârşit toţi stâlpii care trebuie să fie repoziţionaţi pe alte locaţii. La kilometrul 24 sperăm ca Transelectrica să înceapă lucrările. Ca timp, după ce ei termină lucrările noi avem nevoie de circa 2 săptămâni ca să putem închide proiectul, adică undeva în jurul datei de 9-10 noiembrie 2013”, a declarat Marius Mitrofan, potrivit Ziarului Unirea, din Alba. 

VIDEO: Youtube.com - Ziarul Unirea

Primul lot care va fi finalizat dintre cele patru ale autostrăzii Orăştie – Sibiu are 24 de kilometri şi este executat de Strabag. Lucrările la cel de-al doilea tronson al autostrăzii Orăştie – Sibiu, cel de 19 kilometri între Vinţişoara şi ieşirea din Sebeş, sunt la final. Cele două tronsoane vor fi date în folosinţă până la sfârşitul lunii noiembrie, anunţau recent reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din României. Ele vor completa autostrada Deva – Orăştie.

Alte ştiri despre autostrada Deva - Sibiu:

Foto

Autostrada Deva – Orăştie a redus numărul accidentelor rutiere grave

Niciun accident rutier grav nu a fost înregistrat în acest an pe tronsonul de 33 de kilometri al autostrăzii Deva – Orăştie. Autostrada a preluat o parte din traficul greu de pe DN 7 şi a dus astfel la reducerea numărului accidentelor pe şoseaua naţională, faţă de anii trecuţi.

Cum a ajuns Hunedoara pe autostrada Deva – Orăştie: panouri rutiere montate de localnicii supăraţi pe CNADNR

Un grup de tineri din Hunedoara a amplasat în zona unui nod rutier al autostrăzii Deva – Orăştie panouri care să îi îndrume pe şoferi spre Hunedoara. Oamenii şi-au cheltuit banii proprii pentru confecţionarea indicatoarelor rutiere, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a refuzat cererea hunedorenilor.

Autostrada Deva - Sebeş: trei luni de întârziere. Finalul lucrărilor la ruta Orăştie - Sebeş amânat pentru noiembrie

Previziunile privind data inaugurării tronsonului de autostradă Orăştie–Sebeş, care include şi centura Sebeşului, nu s-au adeverit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările