Autostrada Deva – Orăştie a redus numărul accidentelor rutiere grave

0
0
Autostrada Deva - Orăştie. FOTO: D.G.
Autostrada Deva - Orăştie. FOTO: D.G.

Niciun accident rutier grav nu a fost înregistrat în acest an pe tronsonul de 33 de kilometri al autostrăzii Deva – Orăştie. Autostrada a preluat o parte din traficul greu de pe DN 7 şi a dus astfel la reducerea numărului accidentelor pe şoseaua naţională, faţă de anii trecuţi.

În primele nouă luni ale acestui an, peste 20 de oameni au murit în accidentele rutiere care au avut loc în judeţul Hunedoara. Statisticile arată că în aceeaşi perioadă a anului trecut, ianuarie – septembrie, numărul deceselor în accidente a fost aproape dublu.

O posibilă explicaţie pentru scăderea numărului de accidente în acest an este şi deschiderea tronsonului de autostradă Orăştie – Deva. În luna decembrie a anului 2012 a fost inaugurată porţiunea A1 Deva (Şoimuş) – Simeria Veche, iar în luna mai a fost dat în folosinţă şi tronsonul de autostradă Simeria Veche – Orăştie (Gelmar).

O mare parte a traficului greu înregistrat pe Drumul naţional 7 a fost preluat de autostradă. „Sperăm ca deschiderea tronsonului de autostradă, între Orăştie şi Sibiu, să ducă în continuare la reducerea numărului de accidente rutiere”, a spus comisarul şef Dan Micu, comandantul Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Deocamdată, în timp ce pe autostrada Deva – Orăştie nu a fost înregistrat niciun accident rutier grav în acest an, DN7 a rămasd în topul şoselelor din judeţ, în ce priveşte numărul accidentelor grave. Este cel mai circulat drum din judeţ, iar reprezentanţii Serviciului Rutier susţin că îi acordă o atenţie specială. Echipajele rutiere au devenit o prezenţă obişnuită pe DN7 în zonele unde riscul producerii accidentelor este mai ridicat, iar acţiunile lor i-au responsabilizat mai mult pe şoferi, a mai precizat comisarul şef Dan Micu.

Vă recomandăm şi:

Dramă fără sfârşit pentru părinţii tinerilor ucişi de un şofer băut: ancheta tragediei, întârziată un an de o expertiză

Parapeţii Autostrăzii Deva – Orăştie au fost distruşi de un şofer băut

VIDEO Autostrada Orăştie – Sebeş filmată din avion: cei 24 de kilometri ai şoselei sunt aproape finalizaţi

FOTO Povestea autostrăzii Deva - Orăştie: 33 de kilometri de drum construiţi în doi ani. Ultimul tronson a fost finalizat

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite