VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: 21 de kilometri deschişi cu restricţii de viteză şi tonaj, după 6 ani de lucrări

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva a fost deschis circulaţiei

21 de kilometri din Autostrada Lugoj - Deva au fost daţi în folosinţă de luni, după-amiază, cu restricţii de viteză şi tonaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Circulaţia a fost deschisă pe Lotul 3 al Autostrăzii, luni, în jurul orei 14:20.

„Astăzi, 23.12.2019, s-a deschis circulaţia pe Lotul 3 Lugoj – Deva, între Ilia şi Holdea cu restricţii de viteză şi tonaj. Restricţiile sunt următoarele:  Circulaţia autovehiculelor cu masa până la 7,5 tone;  Viteza maximă de până la 80 km/h. Viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau circulaţia pe durata ploilor torenţiale;  Viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureş (rampe şi pod principal, între km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri şi rampe între km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostrada de la nodul Dobra (pod principal şi rampe între km 67+000 şi km 67+500);  Semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum, inclusiv a pericolului prezentei animalelor”, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Astăzi deschidem acest tronson de autostradă, la regim de drum naţional cu patru benzi de circulaţie, cu restricţii de 80 de kilometri pe oră, mai puţin trei lucrări de artă (n.r. poduri) care urmează să fie supravegheate, unde viteza de circulaţie va fi de 60 de kilometri pe oră, un tronson doar pentru vehiculele a căror masă totală este până în 6,5 tone”, a precizat Horaţiu Simion, directorul Direcţei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Construcţia nodului rutier de la Holdea a fost unul dintre motivele întâriserilor acumulate de constructori, a mai precizat acesta.

Luni, de la ora 14, a fost programată deschiderea Lotului 3 din Autostrada Lugoj - Deva, un tronson cuprins între Ilia şi Holdea, la care lucrările au durat aproape şase ani.

 

 

Şoferii maşinilor cu masa de peste 7,5 tone nu vor avea acces pe cei 21 de kilometri de autostradă din vestul ţării, iar pe mai multe sectoare vor fi restricţii de viteză, la 80 km/h şi 60 km/h.

Lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construit de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut în toamna anului 2013 contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările trebuiau finalizate în vara anului 2016.

Nodul rutier de la Ilia, în ziua deschiderii Lotulu 3 din Autostrada Lugoj - Deva.

După trei ani de întârziere, în august, constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au solicitat recepţia lucrărilor începute în primăvara anului 2014, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă. Antreprenorii spanioli nu s-au înţeles cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cu fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, asupra garanţiei investiţiei şi, de asemenea, au fost acuzaţi că au efectuat lucrări de slabă calitate, astfel că autostrada nu putea fi recepţionată.

Sectoarele Autostrăzii Lugoj – Deva sunt cuprinse în Autostrada A1 Nădlac – Bucureşti care măsoară 580 de kilometri, fiind cea mai lungă din ţară). A1 începe din Bucureşti şi asigură ieşirea spre frontiera cu Ungaria la Nădlac, traversând oraşele Piteşti, Sibiu, Deva, Lugoj, Timişoara şi Arad. În prezent, circa 400 de kilometri (70 la sută) din lungimea autostrăzii se află în exploatare, 9 la sută în şantier şi 21 la sută în planificare sau proiectare. După deschiderea Lotului 3 din vestul ţării vor mai rămâne de executat Secţiunea Margina – Holdea, de circa 10 kilometri, şi Autostrada Sibiu - Piteşti, de 122 de kilometri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, în blocaj înaintea inaugurării aşteptate de 5 ani. Lotul 3 nu poate fi deschis, iar pentru Lotul 4 se caută o soluţie de compromis

Autostrada Lugoj - Deva: probleme grave semnalate pe unul dintre tronsoane la recepţia lucrărilor la cei 43 de kilometri. Doar un lot ar putea fi inaugurat

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: