Aparatură medicală modernă donată maternităţii Spitalului judeţean din Deva

Aparatură medicală modernă donată maternităţii Spitalului judeţean din Deva

Salvaţi Copiii donează Maternităţii din Deva aparatură medicală complexă: sistem de resuscitare şi incubator, pentru compartimentul de terapie intensivă neonatală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, singura cu linie de gardă şi cu compartiment de terapie intensivă neonatală din judeţul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe şi prematuritate.
 
 
Medicii vor avea la dispoziţie un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre şi 100 de senzori pentru acestea.
 
 
„Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanţarea deficitară şi de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenţie este vitală atât în maternităţi, cât şi în comunităţi”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv „Salvaţi Copiii România”.
 
Rata mortalităţii infantile în judeţul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe ţară şi anume 7,3 la mia de copii născuţi vii, faţă de 5,8.
 
„Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul naşterilor premature este în continuă creştere”, a declarat dr. Stoica-Mariş Emil, Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările