Anchetă DNA la modernizarea şoselei Hunedoara - Călan: om de afaceri judecat pentru fraude cu fonduri UE

Anchetă DNA la modernizarea şoselei Hunedoara - Călan: om de afaceri judecat pentru fraude cu fonduri UE

Şoseaua Hunedoara - Călan. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Anchetă a Direcţiei Naţionale Anticurpţie privind modernizarea şoselei Hunedoara - Călan: un om de afaceri va fi judecat pentru fraude cu fonduri UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cornel Stanichievici, administratorul unei societăţi comerciale, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia, pentru obţinerea ilegală a fondurilor europene, în urma unei anchete care vizează lucrările de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan.

Angajaţii Primăriei Deva arestaţi pentru corupţie au cerut eliberarea. Decizia definitivă a instanţei

Traian Berbeceanu, manager public al Devei: „E momentul să dau Devei o parte din ce mi-a dat în 50 de ani”

Acuzaţii de corupţie la Primăria Deva. Laura Sârbu şi soţul ei au fost arestaţi preventiv, la cererea DNA

Omul de afaceri este acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, săvârşită în forma participaţiei improprii.

„În contextul proiectului „Modernizarea DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan” finanţat din fonduri europene, la sfârşitul anului 2017, a fost desfăşurată procedura de atribuire a unuia dintre contracte vizând elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi lucrări deviere reţea electrică pentru unul dintre tronsoane (km 13+050 – km 22+791). După analizarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei, a fost declarată câştigătoare oferta unei asocieri de firme din care făcea parte şi SC Solar Engineering SRL. Pentru dovedirea experienţei necesare, în numele SC Solar Engineering SRL, omul de afaceri inculpat în prezenta cauză, ar fi întocmit, semnat şi depus mai multe documente false: contract de prestări servicii, declaraţie privind lista principalelor prestări de servicii în ultimii 3 ani etc.”, arată procurorii DNA.

Societatea comercială şi administratorul ei sunt acuzaţi că ar fi obţinut astfel, pe nedrept 738.878 lei. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 724.101 lei, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şoseaua Hunedoara - Călan, în şantier. Problema podului peste calea ferată de la intrarea în Călan

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan. Cât au avansat lucrările de modernizare a drumului judeţean

Giratoriu pe DN 66, în Călan, construit cu peste 2,5 milioane de lei. Lucrările ajung la final

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările