Afaceristul Ovidiu Luca a fost încătuşat de poliţişti. Scandal uriaş în complexul „regelui fierului vechi”

Afaceristul Ovidiu Luca a fost încătuşat de poliţişti. Scandal uriaş în complexul „regelui fierului vechi”

Ovidiu Luca şi complexul său.

Un scandal ar fi izbucnit în complexul de pe malul Lacului Cinciş, administrat de Ovidiu Luca, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii au descins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la complexul Diamond, de pe malul Lacului Cinciş şi ar fi avut un incident cu administratorul acestuia, afaceristul Ovidiu Luca. Potrivit unor surse, acesta s-ar fi baricadat în local, însă poliţiştii au reuşit să intre şi să îl reţină pentru a fi adus la audieri. A fost amendat cu 8.500 de lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara a făcut precizări următoarele precizări, despre incident.

„Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitare Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului, I.S.C.T.R. şi A.R.R. desfăşoară, în sistem integrat, activităţi de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, parcuri, pieţe, terase şi zone de agrement.

În urma activităţilor desfăşurate în data de 11-12 iulie 2020, reprezentanţii instituţiilor implicate în această acţiune, au efectuat mai multe controale, printre care si la un complex turistic de pe malul lacului Cincis, unde dupa poliţiştii s-au legitimat si au anunţat scopul acestui control, un bărbat din incinta acelui complex turistic, la cererea poliţiştilor a refuzat să se legitimeze si nici nu şi-a declinat calitatea deţinută în acea unitate turistică, închizând poarta si obstrucţionând accesul reprezentanţilor instituţiilor abilitate la acest control, cu toate că, acel complex turistic avea program de funcţionare deschis.

Persoana în cauză a fost imobilizată si condusă la sediul poliţiei, unde a fost sancţionată contravenţional cu amendă pentru refuzul legitimării, deranjarea liniştii si ordinii publice precum şi impiedicare organelor abilitate de a-şi indeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori a altui organ de stat de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice, conform Legii nr. 61/1991”, a informat Carla Strujan, reprezentanta Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Poliţiştii au întocmit şi un dosar penal pentru lovire, după ce la ora 1:18, „Poliţia Municipiului Hunedoara, a fost sesizată prim SNUAU 112, cu privire la faptul că, la un complex turistic situat pe malul lacului Cinciş, o persoană a fost agresată. Poliţiştii ajunşi la faţa locului, au constatat că, în urma unui conflict, un adolescent de 17 ani, din oraşul Haţeg, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o altă persoană pe care nu o cunoaşte şi care până in momentul de faţă nu a fost identificata”, se arată într-un comunicat IPJ.

Cine este Ovidiu Luca

Ovidiu Luca este cunoscut ca unul dintre cei mai bogaţi oameni din Hunedoara. Şi-a dezvoltat un adevărat imperiu de pe urma afacerilor cu fier vechi şi a celor de pe halda de steril a combinatului siderurgic din Hunedoara şi a investit în turism, pe malul Lacului Cinciş. Administrează complexul Diamond, unul dintre cele mai mari de pe malul lacului, unde pe lângă cele trei pensiuni achiziţionate, a construit şi un hotel.

Ovidiu Luca a fost parte vătămată în dosarul „Hidra”, al mafiei fierului vechi din Hunedoara anilor 2000, pentru care Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, în prezent şef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a primit în 2007 titlul de „Poliţistul anului”.
În acest dosar, peste 40 de persoane implicate în furturi de fier şi devalizarea combinatului siderurgic din Hunedoara au fost trimise în judecată. Majoritatea au fost condamnate, pe fond, de Tribunalul Bistriţa Năsăud, însă în 2019, după aproape 13 ani de la începerea procesului aşa-zisei mafii a fierului vechi din Hunedoara, Curtea de Apel Cluj Napoca a dispus rejudecarea dosarului numit „Hidra”. Sentinţa dată în este definitivă, iar cel mai probabil majoritatea inculpaţilor vor scăpa de pedepse, în urma prescrierii faptelor. Ovidiu Luca nu s-a numărat printre administratorii centrelor de colectare a fierului vechi ridicaţi de poliţişti. Ba, mai mult, potrivit anchetatorilor, i-a fost înscenată deţinerea de droguri, de către rivalii în afaceri. Potrivit rechizitoriului din dosarul „mafiei fierului vechi“, în 2004 unul dintre capii grupărilor de hoţi din Hunedoara ar fi pus un angajat la o spălătorie din localitate să plaseze o doză de cocaină sub unul dintre scaunele maşinii lui Luca. Ulterior, l-a înştiinţat pe şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, Traian Berbeceanu, că Ovidiu Luca deţinea droguri în maşină.

Afaceristul a fost învinuit pentru deţinerea de droguri, dar procurorii au renunţat la acuzaţii, în urma dovedirii înscenării. „Interceptările telefonice au arătat că învinuitul Luca Ovidiu-Claudiu nu e vinovat“, au comunicat procurorii, potrivit rechizitoriului din dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea ascensiunii interlopilor care au îngrozit Hunedoara în anii 2000, oraşul ajuns sub asediul mafiei fierului

Secretele temutului interlop achitat de o condamnare de 10 ani: cum funcţiona reţeaua de teroare a lui Cristian Litera

Interlopii care au transformat Valea Jiului în „Valea Pumnului”: „gorilele” Palesică, Simota şi Litera, protejate chiar de oamenii legii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: