A nins abundent la Sarmizegetusa Regia. Turiştii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie FOTO

A nins abundent la Sarmizegetusa Regia. Turiştii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie FOTO

Foto: Administraţia Sarmizegetusa Regia.FACEBOOK.

Iarna s-a lăsat aşteptată în inima Munţilor Orăştiei, unde se află capitala dacilor. În ultimele ore, a nins abundent peset Sarmizegetusa Regia.

Ştiri pe aceeaşi temă

A nins abundent, vineri, peste Sarmizegetusa Regia, iar turiştii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie înainte de a urca în aşezarea dacică din munţi.

„Zăpada a acoperit capitala dacilor în totalitate. Iarna la Sarmizegetusa Regia oferă un spectacol minunat, transformând acest loc într-un adevărat decor demn de poveşti. Vă sfătuim să veniţi echipaţi de iarnă, atât dumneavoastră cât şi autoturismele care vă vor aduce în inima munţilor Orăştiei. Situl este deschis pentru vizitare între orele 10.00 şi 15.00”, au informat administratorii monumentului istoric.


Foto: Administraţia Sarmizegetusa Regia / Facebook

Operatorul care asigură întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din zonă a fost anunţat pentru a interveni în scopul de a asigura un trafic rutier în condiţii de siguranţă, informează Consiliul Judeţean Hunedoara.


Foto: Administraţia Sarmizegetusa Regia / Facebook

Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, se numără printre cele mai importante obiective turistice din România. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu (1.656 metri), considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“. În Sarmizegetusa Regia, călătorii găsesc urmele unei aşezări urbane înfloritoare din Epoca Fierului, în jurul căreia au fost ridicate celelalte cetăţi dacice, care aveau în special rol de apărare. Sarmizegetusa Regia a fost devastată la sfârşitul războaielor de cucerire a Daciei.


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Urmaşii direcţi ai dacilor: „Cine a văzut Columna lui Traian va avea puţine dubii”

Marele mister al Sarmizegetusei Regia. Cine a distrus din temelii templele antice: dacii sau romanii?

Zece ierburi puternice de leac folosite în Dacia. Cum s-a păstrat numele plantelor considerate vindecătoare

VIDEO Măgura Călanului, marea carieră antică de piatră. Ce s-a ales de „punctul zero al cetăţilor dacice”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările